''εμπλοκη'' στο εσυ με τους ειδικευομενους γιιατρους...

07:00 14/2/2015 - Πηγή: Fimotro
Συνεχίζεται η εμπλοκή στο ΕΣΥ με τους ειδικευόμενους γιατρούς, μετά την απόφαση της προηγούμενης ηγεσίας...
του υπουργείου Υγείας που ορίζει ότι οι ειδικευόμενοι που έχουν ολοκληρώσει την ειδικότητα και βρίσκονταν με εξάμηνες παρατάσεις στα δημόσια νοσοκομεία, απομακρύνονται.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Ευαγγελισμός και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), κ. Ηλίας Σιώρας,
παρά τη διαβεβαίωση της νυν ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ότι θα ακυρωθεί η επίμαχη απόφαση, αυτό όχι μόνο δεν έχει γίνει, αλλά οι διοικήσεις των νοσοκομείων αποστέλλουν έγγραφα απόλυσης στους ειδικευόμενους γιατρούς.

Ανέφερε, μάλιστα, ενδεικτικά δύο περιπτώσεις γιατρών, στο «Αγλαϊα Κυριακού» και το «Ελπίς» οι οποίοι κλήθηκαν να παραλάβουν τα επίσημα έγγραφα με τα οποία διακόπτεται η παράταση της ειδικότητάς τους.

Είναι κοινό μυστικό ότι οι ειδικευόμενοι γιατροί καλύπτουν πλέον τις δραματικές ελλείψεις του μόνιμου ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και ότι η παρουσία τους είναι ζωτική για την εύρυθμη λειτουργία των κλινικών.

Σύμφωνα με τον κ. Σιώρα υπάρχουν και άλλα κρούσματα από άλλα νοσοκομεία όπου «διάφοροι «πρόθυμοι» διοικητές και διοικητικοί υπάλληλοι, υλοποιούν την προηγούμενη Υπουργική Απόφαση και αφήνουν κυριολεκτικά ξεκρέμαστα τα ιατρικά τμήματα δυσκολεύοντας αφάνταστα τη ζωή των συναδέλφων».
Keywords
Τυχαία Θέματα