Δυσκολη η μαχη του σταυρου για τους βουλευτες της νδ...

Μέχρι τις 8 Ιανουαρίου θα παρουσιάσει τα ψηφοδέλτια ανά την Επικράτεια η ηγεσία της ΝΔ η οποία εν τω μεταξύ...
προετοιμάζεται για την πιο δύσκολη αναμέτρηση των τελευταίων χρόνων.

Χθες ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με την κυρία Μίκα Ιατρίδη και με τον κ. Κώστα Γιοβανόπουλο και ανακοινώθηκε η ένταξή τους στους σχηματισμούς της ΝΔ. Οι δύο βουλευτές Ρόδου και Ημαθίας προέρχονται από τους ΑΝΕΛ αλλά ψήφισαν τον κ. Σταύρο Δήμα
στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Παρομοίως θα πράξει και ο κ. Νταβρής που είχε εκλεγεί με τους ΑΝΕΛ στην Αχαΐα αλλά τώρα θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στην Άρτα.

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος ξανά στην Α΄Αθήνας ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός και επί 18 χρόνια βουλευτής κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Η απόφαση του κ. Παυλόπουλου προκάλεσε αρνητικά σχόλια «συντρόφων του» οι οποίοι χθες στο περιθώριο της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ έλεγαν ότι «δεν φεύγεις σε τέτοια συγκυρία ακόμη κι αν δεν έχεις πολλές πιθανότητες να εκλεγείς, μένεις για να βοηθήσεις το κόμμα». Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος ανακοίνωσε και ο κ. Βαγγέλης Αντώναρος.

Εν τω μεταξύ στο προεκλογικό επιτελείο της ΝΔ εντάχθηκε η ευρωβουλευτής κυρία Μαρία Σπυράκη η οποία θα αναλάβει τον ρόλο της εκπροσώπου μέχρι τις εκλογές στην θέση της κα Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου η οποία μετακομίζει στην Β΄Αθηνών από τα Ιωάννινα που είχε εκλεγεί. Στην προεκλογική μάχη επαναδραστηριοποιείται και ο παροπλισμένος το τελευταίο διάστημα κ. Γιώργος Μουρούτης ο οποίος άρχισε την γνωστή του δουλειά με τις επιθέσεις στο διαδίκτυο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Τον βασικό σχεδιασμό πάντως έχει ο πρωθυπουργός με τους δύο στενούς του συνεργάτες κ.κ. Χρύσανθο Λαζαρίδη και Δημήτρη Σταμάτη -που θα έχουν και μία θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας- ενώ εξ ανάγκης είναι σε στενή επαφή με τον γραμματέα του κόμματος κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο ο οποίος κάνει τις δικές του εισηγήσεις.

Παρά την επιχείρηση αισιοδοξίας από τον πρωθυπουργό οι βουλευτές προετοιμάζονται για μία δύσκολη εκλογική μάχη καθώς αν η ΝΔ βγει δεύτερο κόμμα οι μισοί θα μείνουν εκτός Βουλής.
Keywords
Τυχαία Θέματα