Δραγασακης: στοχος εγγυημενη συνταξη εστω μεχρι 1.000 ευρω...

ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ;
Έχουμε δύο επιλογές ως κοινωνία για το ασφαλιστικό, τόνισε ο αντιπρόεδρος...
της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του το βράδυ της Πέμπτης, με δεδομένη την ανεργία στο 30% και με ακόμα 30% ανασφάλιστους εργαζόμενους, πρέπει να δούμε αν θα συνεχίσουμε με μικροαλλαγές, κλείνοντας τις τρύπες προσωρινά ή θα προχωρήσουμε στην
αναθεμελείωση, δηλαδή σε ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα.

Σήμερα, είπε ο κύριος Δραγασάκης,
δημοσιοποιήθηκε μια μελέτη με έξι σενάρια, αλλά αν πάμε στη δεύτερη επιλογή, αυτή που προτείνει ο κύριος Κατρούγκαλος και η κυβέρνηση, πρέπει να συζητήσουμε τα μοντέλα παγκοσμίως. Το μοντέλο της Χιλής το απορρίπτουμε γιατί είναι πλήρως ιδιωτικοποιημένο, της Νέας Ζηλανδίας επίσης γιατί κάνει σύνδεση με την περιουσία, της Σουηδίας, έχει αρνητικά στοιχεία αλλά μπορούμε να το δούμε, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ώστε να επιλέξουμε μοντέλο. Στόχος μας, επισήμανε, είναι να κάνουμε σύστημα βιώσιμο, με εγγυημένη σύνταξη έστω μέχρι τα 1000 ευρώ.

Δεν θα προχωρήσουμε εκδικητικά προς κάποιους συνταξιούχους, δεν μπορώ να μιλήσω για πλούσιους συνταξιούχους, εξήγησε και διευκρίνισε πως «όταν μιλάμε για πλούτο, μιλάμε για συσσωρευμένο πλούτο, όχι για το εισόδημα και τους μισθούς του καθενός, κατέληξε για το θέμα ο κύριος Δραγασάκης.

Σχολιάζοντας το ζήτημα του πόθεν έσχες των δύο υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ στην συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του Mega, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επέμεινε ότι οι εξηγήσεις των δύο είναι πλήρεις και εστίασε στο ζήτημα λειτουργίας των θεσμών.

Αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια, ο κύριος Δραγασάκης ενημέρωσε ότι στην διαπραγμάτευση με τους θεσμούς «τίποτα δεν έχει κλείσει» γιατί καταρχήν οι δανειστές προσήλθαν με την διάθεση να μην συζητήσουν καν να υπάρξει ενδιάμεσος φορέας. «Αυτό τώρα το συζητούμε, με διάφορες μορφές», είπε. Μιλώντας για τα επιχειρηματικά δάνεια, εξήγησε ότι η ΤτΕ αυτή τη στιγμή ταξινομεί τα δάνεια και θα επιβάλλει όρους στις τράπεζες για να τα ρυθμίσουν, ενώ το ΤΧΣ θα ελέγχει τους όρους αυτούς. «Μέσα στο χρόνο θα λήξει το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης», δήλωσε κατηγορηματικά ο Γιάννης Δραγασάκης.

Υπογραφή της συμφωνίας, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, αξιολόγηση, η οποία θα είναι πετυχημένη και άρση των capital controls που όπως όλα δείχνουν θα γίνει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016, είναι τα τέσσερα βήματα στα οποία βαδίζει η κυβέρνηση για την σταθεροποίηση της κατάστασης στην ελληνική οικονομία, ανέφερε ο Γιάννης Δραγασάκης. Η άρση της αβεβαιότητας και οι πόροι που θα εισέλθουν θα δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία για να οικοδομούμε το νέο μοντέλο και να βγούμε από την κρίση.
Keywords
Τυχαία Θέματα