Δούρου: «το παράκτιο μέτωπο αλλάζει, η αττική αλλάζει»

23:32 7/2/2017 - Πηγή: Fimotro

Στα εγκαίνια και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών παρευρέθηκαν σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, Χρήστος Καπάταης.

Πρόκειται για μία ξεχωριστή εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής στις πρώην Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις

στην παραλία Καλλιθέας και Μοσχάτου, όπου μεταφέρονται τα γραφεία Διοίκησης της Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών μέχρι την ολοκλήρωση της ανάπλασης της περιοχής και την απόδοση των κτιρίων στην τελική τους χρήση. Με τον τρόπο αυτό, προς όφελος των πολιτών και των εργαζομένων, μετά από σειρά ετών αξιοποιούνται οι συγκεκριμένες κτιριακές εγκαταστάσεις και εξοικονομούνται σημαντικοί πόροι.

Η Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε σχετικά: «Το παράκτιο μέτωπο αλλάζει, η Αττική αλλάζει. Η Περιφέρεια Αττικής ανοίγει ξανά, μετά από 13 χρόνια, τις πρώην Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις στην παραλία Καλλιθέας και Μοσχάτου. Πρόκειται για μια διπλά σπουδαία υπόθεση. Πρώτον, κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας προς τους πολίτες για εξοικονόμηση πόρων, μέσα από συνετή διαχείριση του θέματος της στέγασης των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Ενός θέματος που έχει να κάνει με τη χρηστή και αποτελεσματική διοίκηση. Διασφαλίζουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας στους εργαζομένους. Και παράλληλα εξυπηρετούμε τους πολίτες που έχουν δικαίωμα σε αποτελεσματική και ποιοτική παροχή υπηρεσιών. Δεύτερον: εκτελούμε ένα έργο εξαιρετικής σπουδαιότητας που θα απαλλάξει τους 160.000 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Δήμων Μοσχάτου – Ταύρου και Καλλιθέας από τον εφιάλτη πιθανής σοβαρής πλημμύρας. Ξανασυνδέουμε μετά από 45 χρόνια άδικης απομόνωσης την πόλη με τη θάλασσα. Σε αυτή τη διπλή πορεία – πορεία χρηστής διοίκησης και πορεία υποδομών – θα παραμείνουμε σταθερά προσηλωμένοι, μακριά από λαϊκιστικές και συντεχνιακές λογικές. Με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες, που μας κρίνουν όλους.»

Keywords
Τυχαία Θέματα