Δωρητης οργανων ο προκοπης παυλοπουλος...

15:55 26/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Μέσα σε έντονα φορτισμένο κλίμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δέχτηκε το νέο προεδρείο...
του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, του οποίου επικεφαλής είναι ο διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, καθηγητής Ανδρέα Καραμπίνη. Για πρώτη φορά σήμερα Πρόεδρος της Δημοκρατίας βραβεύει συγγενείς δωρητών οργάνων. O κ. Παυλόπουλος δήλωσε ο ίδιος δωρητής, λέγοντας πως κάτι τέτοιο είναι χρέος όλων μας.

«Η δωρεά οργάνων είναι χρέος
μας, το οποίο οφείλουμε να εκπληρώσουμε όλοι μας, αρχής γενομένης από εμένα», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Αυτός είναι ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ. Ένας λόγος που συμπυκνώνεται στην αδήριτη και κατηγορηματική επιταγή: ας δώσουμε, πρώτοι εμείς, το στίγμα και το παράδειγμα».

Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε, δε, ότι «η ζωή είναι δώρο Θεού» και συγκεκριμένα χάρισμα, που επιτρέπει στον, εξ ορισμού, πρόσκαιρο άνθρωπο να ολοκληρώσει την επί γης πορεία του αξιοπρεπώς, κινούμενος μεταξύ των ακραίων ορίων της φθοράς και της αιωνιότητας.

Επίσης αναφερόμενος με έμμεσο τρόπο στην επικαιρότητα έκανε λόγο για «αντίληψη αλληλεγγύης που πρέπει, οπωσδήποτε, να εμπεδωθεί επιτέλους και στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού αυτή είναι η βασική αρχή, πάνω στην οποία θεμελίωσαν οι ιδρυτές της, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».
Keywords
Τυχαία Θέματα