Δηλωσεις στο ταξιδακι της πορτογαλιας...

00:24 27/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Τα μέτρα λιτότητας αλλά και το χρέος δεν είναι βιώσιμα τόνισε από την Πορτογαλία ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με την ηγεσία του εργατικού συνδικάτου CGTP-IN επιμένοντας ότι η μόνη λύση θα έρθει μέσα από μια γενναία διαγραφή του χρέους για όλη την ευρωπαϊκή περιφέρεια...

Ερωτηθείς, μάλιστα, για το αν πρέπει να αποπληρωθεί το
χρέος ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «κανείς στον κόσμο δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία μπορούν να αποπληρώσουν όλο αυτό το χρέος. Είναι αδύνατον και αν κάποιος σας λέει ότι οι πορτογάλοι, οι έλληνες και οι ισπανοί μπορούν, δεν λέει την αλήθεια».
Όπως είπε αν δεν υπάρξει Σύνοδος Κορυφής για την αναδιάρθρωση του χρέους των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας «δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσει η ενότητα της ευρωζώνης και η ενότητα του ευρώ ως το κοινό μας νόμισμα». Απαντώντας, μάλιστα, σε ερώτηση για το πως οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου θα ξανακερδίσουν τον σεβασμό της Γερμανίας, επικαλέστηκε τη ρήση του Κέινς, ότι «το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτού που πρέπει να πληρώσει πολλά χρήματα τα οποία δανείστηκε από άλλους, αλλά και εκείνου που δάνεισε και θέλει να τα πάρει πίσω».
Προανήγγειλε, επίσης, την πραγματοποίηση κοινών απεργιακών κινητοποιήσεων, κοινών διαδηλώσεων αλλά και πρωτοβουλιών όπως η αντι-Σύνοδος που διοργανώνεται στην Αθήνα, τον Ιούνιο, από κοινωνικά κινήματα.
Μιλώντας, τέλος, για το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων έκανε λόγο για «μια ιστορική υποχρέωση, μια ηθική υποχρέωση της Γερμανίας».
Keywords
Τυχαία Θέματα