Διεθνης τυπος : δυει το αστερι του αλεξη τσιπρα...

15:00 4/9/2015 - Πηγή: Fimotro
Κακές οι δημοσκοπήσεις για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, γράφουν δημοσιεύματα του ξένου Τύπου με τις ελβετικές εφημερίδες...
να επισημαίνουν ότι το αστέρι του ΣΥΡΙΖΑ δύει. Τον Ιανουάριο το κόμμα του Τσίπρα θριάμβευε και τώρα το κόμμα του βρίσκεται πίσω από τη ΝΔ,
υποστηρίζει ο γερμανικός Τύπος προεξοφλώντας ότι στις 20 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί μία μάχη στήθος με στήθος μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δύει το αστέρι του ΣΥΡΙΖΑ», γράφει σε άρθρο της η ελβετική εφημερίδα "Neue Zuercher Zeuting" η οποία αναφέρει σε άρθρο της ότι η δημοτικότητα του κυβερνώντος κόμματος του Αλέξη Τσίπρα έχει ολισθήσει στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Η ελβετική εφημερίδα επισημαίνει πως μία ξεκάθαρη νίκη του Αλέξη Τσίπρα διαφαίνεται όλο και πιο αβέβαιη. Όπως υποστηρίζει το επίμαχο δημοσίευμα, το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών ίσως να δείξει μία ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η Νέα Δημοκρατία με τον μεταβατικό της πρόεδρο, Βαγγέλη Μειμαράκη, διεκδικεί την πρωθυπουργία και προτίθεται να συμμετάσχει σε τηλεοπτική μονομαχία με τον Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνει η εφημερίδα.

Tον Ιανουάριο το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θριάμβευε με τον ίδιο να αναλαμβάνει την πρωθυπουργία της Ελλάδας, γράφει το γερμανικό περιοδικό "Spiegel", τώρα όμως λίγες ημέρες πριν της εκλογές έχουμε την πρώτη δημοσκόπηση σύμφωνα με τα αποτελέσματα της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πίσω από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Φρεσκάροντας τη μνήμη των αναγνωστών του, το γερμανικό περιοδικό επισημαίνει ότι στις εκλογές του Ιανουαρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη με μεγάλη διαφορά έναντι της ΝΔ.

«Tα υπολόγισε καλά ο Τσίπρας;» διερωτάται μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές εφημερίδες της Ελβετίας, η "Finanz und Wirtschaft". Περίπου δύο εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως στις 20 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί μία μάχη στήθος με στήθος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. Ο Αλέξης Τσίπρας αν επιτύχει μία οριακή νίκη θα πρέπει να επιδιώξει νέες συνεργασίας καθώς το κόμμα των ΑΝΕΛ με το οποίο συνεργάστηκε, δεν αναμένεται να λάβει πάνω από 3%. Η κρίση που μαστίζει την Ελλάδα απειλεί με νέα πολιτική αστάθεια τη χώρα, επισημαίνει η ελβετική οικονομική εφημερίδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα