Διαμαντοπουλου: "ερχεται μια πολυ δυσκολη χρονια για την ελλαδα και την παιδεια"

Πάεα πολύ δύσκολη για τη χώρα και την παιδεία, χαρακτήρισε τη νέα χρονιά η αρμόδια υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η παιδεία είναι η σπονδυλική στήλη του έθνους και του λαού και στέλνοντας το...
μήνυμα ότι «όλοι έχουμε μεγάλη ευθύνη για όσα γίνονται και όσα δεν γίνονται».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης απευθυνόμενος στην υπουργό, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η γενική πολιτική της υπηρετεί τα κέρδη του κεφαλαίου
και ανέφερε ότι σε αυτό υποτάσσεται και την εκπαίδευση.

«Δεν θέλετε να διαπλάθονται ισχυρές και ολοκληρωμένες προσωπικότητες, αλλά υποταγμένες, που θα αποτελούν φτηνό και ευέλικτο δυναμικό» είπε και διερωτήθηκε:

«Για ποια δωρεάν παιδεία μας μιλάτε, όταν οι γονείς πληρώνουν πάρα πολλά για τις δραστηριότητες των παιδιών τους, δεν υπάρχουν παιδικοί σταθμοί και για τα φροντιστήρια σε Γυμνάσιο και Λύκειο τα νοικοκυριά πληρώνουν μια περιουσία;»

Απαντώντας του η υπουργός Εθνικής Παιδείας είπε πως το ΚΚΕ παριστάνει ότι δεν συμβαίνει τίποτα και δεν λαμβάνει υπόψη του την δραματική οικονομική συγκυρία.

«Μιλήσαμε για την κρίση το 1997, όταν εσείς υποσχόσασταν παραδείσους», αντέτεινε ο κ. Παφίλης.

Τέλος, σχολιάζοντας επιστολή πρυτάνεων προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να παρέμβει στα ζητήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, η υπουργός ανέφερε ότι το μόνο άρθρο του νόμου που εμποδίζεται στην εφαρμογή του αφορά την εκλογή των πρυτανικών αρχών και έκανε λόγο για παιχνίδια εξουσίας.

Παίρνοντας το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ σημείωσε ότι η ιστορία δεν έχει σταματήσει και υπενθύμισε ότι και στο παρελθόν για διάφορους νόμους (όπως ο ν. 815 του 1980 για τα πανεπιστήμια) το ΚΚΕ και το φοιτητικό κίνημα έλεγαν να μην εφαρμοστούν, με μαζική αντίδραση και με όρους κινήματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα