Δεσμευση λαφαζανη για αποκατασταση της αδικιας στα φωτοβολταικα...

17:15 16/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Το κυβερνητικό σχέδιο για την πλήρη και άμεση ανάκληση της αυθαίρετης μείωσης έως 42% στην εγγυημένη τιμή πώλησης...
ρεύματος, αναμένει μέχρι τις 31 Αυγούστου ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φωτοβολταϊκών Στέγης (ΠΑΣΥΦΩΣ), μετά τη ρητή δέσμευση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Π. Λαφαζάνη, ότι «προς το τέλος του καλοκαιριού θα έχουμε θετικές εξελίξεις».

Μάλιστα, ο υπουργός, παραδεχόμενος την κατάφωρη αδικία που έχει τελεστεί εις βάρος 42.000 ιδιοκτητών οικιακών φωτοβολταϊκών από την Ελληνική Πολιτεία, ανέφερε ότι «αυτήν την ώρα εμείς προσπαθούμε να ανακουφίσουμε
όλους αυτούς οι οποίοι έχουν αναπτύξει μικρές και μεσαίες δραστηριότητες στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ιδιαίτερα στα φωτοβολταϊκά, με επίκεντρο βεβαίως και με ειδική μέριμνα γι’ αυτούς που έχουν φωτοβολταϊκά στέγης, διότι αυτοί οι άνθρωποι είναι νοικοκυριά με μικρή δραστηριότητα, που από το υστέρημά τους προσπάθησαν να έχουν μια εξοικονόμηση και ένα μικρό, ενισχυτικό πρόσθετο εισόδημα, το οποίο αυτήν τη στιγμή από ό,τι φαίνεται δεν το έχουν». Επιπλέον, ο κ. Λαφαζάνης αποδέχθηκε και την πρόταση του ΠΑΣΥΦΩΣ για μεγάλη και γενναία ανακατανομή όσων επωφελούνται από τα φωτοβολταϊκά, ώστε να ανακουφιστούν οι μικρομεσαίοι και ιδιαίτερα οι πιο μικροί.

Τονίζεται, ότι οι δηλώσεις του υπουργού έγιναν σε συνέχεια κοινοβουλευτικής ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής Β’ Πειραιά του Ποταμιού, κ. Νίκος Ορφανός, ο οποίος βρίσκεται δίπλα στο Σύλλογο και στηρίζει στην πράξη τις διεκδικήσεις του.

Παράλληλα, συνεχίζονται δυναμικά και οι νομικές διεκδικήσεις του ΠΑΣΥΦΩΣ με την κατάθεση ομαδικών αγωγών κατά της ΔΕΗ από 3.000 ιδιοκτήτες οικιακών φωτοβολταϊκών που στρέφονται ενάντια στη μονομερή τροποποίηση των συμβάσεών τους και την κατάργηση της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, από 415 μέλη του ΠΑΣΥΦΩΣ μέχρι στιγμής, που έχουν πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα και έχουν περιέλθει σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο λόγω των νέων, δυσμενών όρων.
Keywords
Τυχαία Θέματα