Δένουν τα πλοία από παρασκευή έως κυριακή λόγω απεργίας πνο

Σαρανταοκτάωρη απεργία αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 και από ώρα 06.00 μέχρι την 06.00 ώρα της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου 2016, με προοπτική κλιμάκωσης.

Στελέχη της ΠΝΟ δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να μείνουν δεμένα τα πλοία και τις επόμενες ημέρες. Yπενθυμίζεται ότι η ΠΝΟ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία

για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της κινητοποίησης της ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης σήμερα Τρίτη «ύστερα από τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι στα πλαίσια της δεύτερης αξιολόγησης από τους θεσμούς, τέθηκε το θέμα για το φορολογικό καθεστώς των ναυτεργατών, πράγμα που επιβεβαιώθηκε και από το προσχέδιο της κυβέρνησης προς την τρόικα»

Η ΠΝΟ σημειώνει ότι «οι Έλληνες ναυτικοί, αντί να έχουν μηδενική φορολόγηση, λόγω της ιδιομορφίας και των ιδιαίτερα σκληρών και ανθυγιεινών συνθηκών του επαγγέλματος και της ανεκτίμητης προσφοράς τους στην Εθνική οικονομία, έχουν ήδη υποστεί μέχρι σήμερα εξοντωτική αύξηση της φορολογίας του εισοδήματός τους. Και ενώ έπρεπε να αποκατασταθεί η άδικη αυτή μέχρι σήμερα φορολόγησή τους με το παραπάνω προσχέδιο προτείνεται η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος που τους διέπει και η φορολόγησή τους να γίνεται εφεξής σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4387/2016 δηλ. να φορολογείται το εισόδημα τους μέχρι και ποσοστό 45% στο οποίο ποσοστό αν προστεθεί και η ήδη καταβαλλόμενη ειδική εισφορά αλληλεγγύης η οποία αγγίζει το ποσοστό 10%, τότε όπως εύκολα γίνεται κατανοητό, ο κλάδος των ναυτεργατών οδηγείται στην πλήρη εξαφάνιση του αφού το μισό και πλέον του εισοδήματός του θα εισπράτεται προκαταβολικά από το κράτος.»

Και προσθέτει «δυστυχώς για άλλη μια φορά οι αρμόδιοι παρά τις κατ’ επανάληψη δεσμεύσεις τους περί του αντιθέτου, «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι», αγνόησαν όλα τα ανωτέρω και ελαφρά τη καρδία προτείνουν και εισηγούνται τα όσα πιο πάνω προτείνουν. Και τίθεται ένα σκληρό ερώτημα : «ποίοι άλλοι εργαζόμενοι της χώρας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως εργάζονται με τις ιδιαίτερα σκληρές και ανθυγιεινές συνθήκες του επαγγέλματός τους παλεύοντας με τα κύματα 24 ώρες το 24ωρο και φορολογούνται τόσο «ληστρικά» με ποσοστό πάνω από 50%»; Η Διοίκηση της ΠΝΟ θεωρεί την άνω πρόταση ως αιτία πολέμου και προειδοποιεί την κυβέρνηση και τους αρμοδίους ότι ο αγώνας θα είναι συνεχής και αδιάλειπτος.»

Επιπλέον υπογραμμίζει ότι «η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η μείωση των επικουρικών μας συντάξεων, ο επανυπολογισμός των κύριων συντάξεων μας με σαφή μείωση τους, η άλωση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΝΑΤ και των Ταμείων μας η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών, η προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου, oι επιχειρούμενες νέες ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις, στις ομαδικές απολύσεις, στο δικαίωμα της απεργίας, στον συνδικαλιστικό νόμο κλπ και κυρίως η σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των υπευθύνων και του κράτους, δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα. Και σαν να μην αρκούσαν όλα τα παραπάνω έρχεται νυν και το τελειωτικό κτύπημα με την προτεινόμενη υπερφορολόγηση των ναυτικών, αντί μηδενισμού της.»
Τροποποιήσεις δρομολογίων

Σε τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω της απεργίας της ΠΝΟ προχωρά η Μinoan Lines στις γραμμές της Κρήτης και της Αδριατικής. Ειδικότερα στη γραμμή ΗράκλειοΠειραιάς, ακυρώνονται οι βραδινές αναχωρήσεις της Παρασκευής 2.12.2016 και του Σαββάτου 3.12.2016, τόσο από το λιμάνι του Ηρακλείου (21:30) όσο και από το λιμάνι του Πειραιά (21:00). Μετά τη λήξη της απεργίας, την Κυριακή 4.12.2016, θα πραγματοποιηθεί έκτακτο ημερήσιο δρομολόγιο από Ηράκλειο (07.00 με το «Festos Palace») και από Πειραιά (07.00 με το «Knossos Palace»).

Όσον αφορά τα βραδινά δρομολόγια την Κυριακή (4.12.2016) τα πλοία της εταιρείας στη γραμμή ΗράκλειοΠειραιάςΗράκλειο θα επανέλθουν στα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους.

Στη γραμμή Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Αγκώνα / Τεργέστη, ακυρώνονται οι προγραμματισμένες αναχωρήσεις της Παρασκευής 2.12.2016 και του Σαββάτου 3.12.2016 αντίστοιχα από το λιμάνι της Πάτρας. Την Πέμπτη γίνεται τροποποίηση της ώρας αναχώρησης για το δρομολόγιο Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Αγκώνα και το πλοίο «Cruise Europa» θα φύγει στις 18.00 αντί της προγραμματισμένης αναχώρησής του την ίδια ημέρα στις 17:00.

Επιπλέον το «Cruise Olympia» θα αναχωρήσει την Κυριακή 4.12.2016, μόλις επιτραπεί ο απόπλους, από Πάτρα / Ηγουμενίτσα προς Αγκώνα αντί της προγραμματισμένης αναχώρησής του την ίδια ημέρα στις 18:00.

Ακόμη στη γραμμή της Αδριατικής, Τεργέστη / Αγκώνα – Ηγουμενίτσα – Πάτρα, ακυρώνονται οι προγραμματισμένες αναχωρήσεις της Πέμπτης 1.12.2016 και της Κυριακής 4.12.2016 από Ιταλία. Το «Cruise Olympia» θα κάνει έκτακτο δρομολόγιο και θα αναχωρήσει την Παρασκευή 2.12.2016 από Τεργέστη στις 10:30 (τοπική ώρα) το πρωί, προς Αγκώνα, Ηγουμενίτσα, με τελικό προορισμό το λιμάνι της Πάτρας.

Το Σάββατο 2.12.2016 το «Cruise Europa» θα αναχωρήσει από Αγκώνα στις 16:30 (τοπική ώρα), μέσω Ηγουμενίτσας, με τελικό προορισμό το λιμάνι της Πάτρας (βάσει προγράμματος).

Όσον αφορά τη γραμμή της Αδριατικής, τα πλοία της εταιρείας θα επανέλθουν στα προγραμματισμένα τους δρομολόγια τη Δευτέρα 5.12.2016, τόσο από Ελλάδα όσο και από Αγκώνα.

Σε περίπτωση κλιμάκωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η εταιρεία θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση, σχετικά με την τροποποίηση των δρομολογίων της τόσο στη γραμμή της Κρήτης όσο και της Αδριατικής.

Σε αλλαγές δρομολογίων αναμένεται να προχωρήσουν και άλλες εταιρείες και για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι επιβάτες να απευθύνονται πριν από την αναχώρησή τους στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα και στα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Keywords
απεργια, ΠΝΟ, απεργια πνο, πλοια, κυριακη, το φως, εισφορα αλληλεγγυης, knossos palace, ΓΣΕΕ, φως, προσφορες, δηλ, νατ, lines, κρητη, ηρακλειο, πειραιας, knossos, πατρα, europa, olympia, ελλαδα, εταιρεία, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργιες σημερα, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, αλλαγη ωρας, απεργια μμε, απεργια ταξι, απολυσεις στο δημοσιο, τελος ακινητης περιουσιας, εκτακτη εισφορα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, αλλαγη ωρας 2012, απεργια γσεε, αλλαγη ωρας 2013, το θεμα, εθνικη, εργασια, ηγουμενιτσα, θεμα, ιταλια, νατ, οικονομια, πλαισιο, φως, ωρα, αδιαφορια, αυξηση, αλωση, ανεργια, γινεται, δευτερα, δηλ, διοικηση, δρομολογια, ευκολα, ενεργεια, επρεπε, ερχεται, εταιρεία, ιδια, κυβερνηση, κυματα, ληξη, μειωση, πεμπτη, πλοιο, πρωι, ρυθμισεις, σαββατο, το φως, τριτη, φορα, ωρες, αγωνας, δικαιωμα, ιδιαιτερα, καρδια, lines, μια φορα, πληροφοριες
Τυχαία Θέματα