Δεν πιστευουν τα γκαλοπ στο κομμα παπανδρεου...

16:18 8/1/2015 - Πηγή: Fimotro
Αναστενάζουν στο νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου βλέποντας ποσοστά ...
κάτω από το 3% στις δημοσκοπήσεις, ενώ τρέχουν και δεν φτάνουν για να καταρτίσουν τα ονόματα που θα αποτελούν το ΚΙΔΗΣΟ για να ανταγωνιστούν το ΠΑΣΟΚ. «Οι μετρήσεις αυτών των ημερών δεν μπορούν, ακόμα και αν θέλουν, να αποτυπώσουν την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία
για το Κίνημα» λένε στελέχη του κ. Παπανδρέου. Βεβαιώνουν ότι υπάρχει ρεύμα προς το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και ότι προς το παρόν αυτό δεν μπορεί να αποτυπωθεί στα γκάλοπ, γιατί εκφράζεται ανάλογα με τα στελέχη που δραστηριοποιούνται και με την περιοχή. Εκτιμούν για παράδειγμα ότι υπάρχουν διαφορές από περιοχή σε περιοχή: Αλλιώς πάει το ΚΙΔΗΣΟ στην Κρήτη κι αλλιώς στην βόρεια Ελλάδα, κάτι που δεν μπορούν ακόμα να σταθμίσουν οι εταιρίες μετρήσεων της κοινής γνώμης, επισημαίνουν. Και διαμηνύουν: «Κάθε μέρα που περνά εμείς πάμε καλύτερα και άλλοι υποχωρούν. στην τελική ευθεία και την ημέρα των εκλογών θα είμαστε διεκδικητές και φαβορί για την τρίτη θέση».

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για το MEGA, η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 5-7 Ιανουαρίου, στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά που λαμβάνουν τα κόμματα έχουν ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 28,5%, ΝΔ 25,3%, Ποτάμι 5,8%, ΚΚΕ 5,7%, Χρυσή Αυγή 5,4%, ΠΑΣΟΚ 5%, ΑΝΕΛ 2,7%, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2,6%, ΛΑΟΣ 2%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%, Άλλο Κόμμα 2%, Λευκό/Ακυρο 0,9% Αναποφάσιστοι 13,1%. Το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ ανέρχεται σε 3,2 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 4-6 Ιανουαρίου σε δημοσκόπηση της ALCO, που δημοσιεύεται την Πέμπτη στην εφημερίδα Το Ποντίκι η εικόνα της πρόθεσης ψήφου έχει ως εξής: ΝΔ 28,6%, ΣΥΡΙΖΑ 31,6%, Ποτάμι 4,2%, Χρυσή Αυγή 4,1%, ΚΚΕ 3,8%, ΠΑΣΟΚ 3,6%, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2,5%, ΑΝΕΛ 2,2% άλλο κόμμα το 3,2% και οι αναποφάσιστοι στο 9,7%.

Σε δημοσκόπηση της Pulse για το Action24 στην πρόθεση ψήφου εθνικών εκλογών με αναγωγή επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 30,5% και η ΝΔ 27%. Την τρίτη θέση μοιράζονται το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή με 6%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%, οι ΑΝΕΛ με 3% και το νεοσύστατο κόμμα Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου με 2,5%.

Στο 2% μειώνεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ενώ το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών αγγίζει το 2,1% σύμφωνα με τη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση εταιρείας INTERVIEW για την «ΒΕΡΓΙΝΑ TV», που διενεργήθηκε στις 5 και 6 Ιανουαρίου 2015.
Στην ερώτηση, εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, οι ερωτηθέντες απάντησαν: ΣΥΡΙΖΑ 27,1%, ΝΔ 25,1%, Ποτάμι 6,3%, Χρυσή Αυγή 5,7%, ΚΚΕ 4,6%, ΠΑΣΟΚ 3,6%, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2,1%, ΑΝΕΛ 1,7%, ΔΗΜΑΡ 0,2%, άλλο κόμμα 6%, αναποφάσιστοι εμφανίστηκαν το 10%, ενώ άκυρο/λευκό ανέφεραν το 7,6%.

Οι λίστες

Στο παρά πέντε αναμένεται να «χτιστεί» η τελική λίστα των ονομάτων, με στόχο να αποτελείται από νέα άτομα και να ανακοινωθεί την Πέμπτη το απόγευμα. Τα στελέχη, παρά τις μέχρι στιγμής απογοητευτικές εκτιμήσεις, εκτιμούν ότι το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα εισέλθει στη Βουλή, με ποσοστά άνω του 5%, λαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών ισορροπιών.

Το νέο κόμμα φαίνεται να ... κάνει συλλογή των υπουργών των κυβερνήσεων της περιόδου 2009 – 2011, όπως είναι ο Χάρης Καστανίδης. Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος είχε στηρίξει σθεναρά την ιδέα του δημοψηφίσματος, αλλά στη συνέχει είχε διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ, όταν καταψήφισε το μνημόνιο επί Παπαδήμου Επίσης,υποψήφιοι βουλευτές αναμένεται να είναι Θάνος Μωραίτης (Β’ Αθήνας), Φίλιππος Σανινίδης (Λάρισα), Χρήστος Αηδόνης (Α’ Αθήνας), Μιχάλης Καρχιμάκης (Β’ Αθήνας), Σωκράτης Ξυνίδης, Νίκος Σηφουνάκης, Γιώργος Πεταλωτής, Δημήτρης Ρέππας, Δημήτρης Δρούτσας κλπ.

Επίσης, ο Άγγελος Τόλκας αναμένεται να είναι υποψήφιος στην Ημαθία, ο Κώστας Τριαντάφυλλος στη Χίο, Φραγκίσκος Παρασύρης και ο Συμεών Κεδίκογλου στην Εύβοια, Παναγιώτης Παπαχατζής στη α' Αθηνών. Η συγκρότηση του νέου Κινήματος θα ολοκληρωθεί με ανοιχτό, συμμετοχικό Συνέδριο - που θα προσδιοριστεί μετά τις εκλογές και θα αποφασιστούν οι λεπτομέρειες.
Keywords
γκαλοπ, κομμα, παπανδρεου, κομμα, χρυση αυγη, δημητρης δρουτσας, δημοσκοπηση, ΠΑΣΟΚ, κρητη, ελλαδα, gpo, mega, συριζα, νεα δημοκρατια, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ανταρσυα, alco, pulse, νέα, βεργινα, εκλογες, δημαρ, βουλη, σθεναρά, δημοψηφισμα 2015, μνημονιο, παπαδημος, αθηνα, λαρισα, αηδόνης, καρχιμάκης, ξυνίδης, σηφουνάκης, μυστικες δημοσκοπησεις, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, υπουργειο εσωτερικων, πανελληνιες 2011, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, δημοψηφισμα, λουκας παπαδημος, μνημονιο 2, εκλογες 2012, μνημονιο 3, εκλογες 2015, κοινωνια, κομματα, βουλευτες, το ποντικι, παρα πεντε, αυγη, ευβοια, ονοματα, σωκρατης, gpo, mega, αηδόνης, βορεια, διαστημα, υπαρχει, ερευνα, εσωτερικων, εφημεριδα, ιδεα, ημαθια, εικονα, καρχιμάκης, λεπτομερειες, ξυνίδης, παμε, πεμπτη, πεταλωτης, ποντικι, ρεππας, ρευμα, ρολο, σηφουνάκης, σθεναρά, τριτη, χρηστος, χρυση, alco, δημητρης, ευθεια, κωστας, κυριακη, pulse, θανος
Τυχαία Θέματα