''δεν αναγνωριζουμε την κυπρο και δε θα πληρωσουμε αποζημιωση για την εισβολη''...

18:33 13/5/2014 - Πηγή: Fimotro
«Δεν σκεφτόμαστε να καταβάλουμε το ποσό αυτό (σσ. εννοεί την επιδικασθείσα αποζημίωση των 90 εκατ.ευρώ) σε μία χώρα που δεν αναγνωρίζουμε», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου κληθείς να σχολιάσει...
την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που καλεί την Τουρκία να πληρώσει 90 εκατ.ευρώ σε αποζημιώσεις στην Κύπρο.

Προκλητικά κυνικός, ο Τούρκος υπουργός απείλησε ότι η απόφαση του ΕΔΑΔ μπορεί να τορπιλίσει
τις εν εξελίξει ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. «Η χρονική συγκυρία είναι ατυχής και δεν δείχνει καλές προθέσεις. Οι ειρηνευτικές συνομιλιές δέχθηκαν ένα ισχυρό πλήγμα» είπε ο κ. Νταβούτογλου αφήνοντας να εννοηθεί ότι η απόφαση αυτή θα επηρεάσει τις εν εξελίξει συζητήσεις για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι το ΕΔΑΔ θα έπρεπε να ασχοληθεί με τις υποθέσεις όλων των αγνοουμένων, συμπεριλαμβανομένων των Τούρκων στην «τουρκική Κύπρο» όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος.

Τέλος, για την επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζον Μπάιντεν στην Κύπρο, ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι βλέπουν θετικά την επίσκεψη. «Η ΤΔΒΚ και το τουρκικό κράτος είναι έτοιμοι να συζητήσουν ανοιχτά όλα τα θέματα».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα