Δεν αναγνωριζει η ουασιγκτον τις εκλογες στην κριμαια

07:31 16/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι δεν αναγνωρίζουν τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Κριμαία προχθές Κυριακή, τις πρώτες που διοργανώθηκαν μετά την προσάρτηση της χερσονήσου στη Ρωσία τον Μάρτιο. «Οι ΗΠΑ δεν...
αναγνωρίζουν τη νομιμότητα των αποκαλούμενων τοπικών και περιφερειακών εκλογών της Κριμαίας της 14ης Σεπτεμβρίου και δεν θα αναγνωρίσουν
τα αποτελέσματά τους», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ.
«Η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να καταδικάζει την κατοχή και την αποκαλούμενη προσάρτηση του ουκρανικού αυτού εδάφους στη Ρωσική Ομοσπονδία, γεγονός που παραβιάζει την κυριαρχία της Ουκρανίας και την εδαφική της ακεραιότητα», πρόσθεσε η Χαρφ.
Το κυβερνών κόμμα Ενωμένη Ρωσία κέρδισε, όπως ήταν αναμενόμενο, στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη Μόσχα, αλλά και στις εκλογές για την επιλογή κυβερνητών σε όλες τις περιφέρειες της Ρωσίας, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Αν επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα εδραιώσει την επιρροή του στην περιοχή της Κριμαίας. Οι κάτοικοι της χερσονήσου εξέλεξαν χθες τους βουλευτές της περιφέρειάς τους, που θα έχουν την έδρα τους στη Σεβαστούπολη, και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.
«Η θέση μας για την Κριμαία παραμένει ξεκάθαρη: η χερσόνησος παραμένει αναπόσπαστο μέρος της Ουκρανίας», υπογράμμισε η Χαρφ. «Ζητάμε από τη Ρωσία να επιστρέψει στην Κριμαία το νόμιμο καθεστώς της, [αυτό] της ουκρανικής επαρχίας», πρόσθεσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα