Δειτε πως βλεπει το reuters τον σταυρο θεοδωρακη...

17:32 9/9/2015 - Πηγή: Fimotro
Για τις λύσεις που περιμένει ο κόσμος να δώσουν οι πολιτικοί μετά τις εκλογές μίλησε...
στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. «Εμείς δεν θα προσέλθουμε στις συζητήσεις με λευκές κόλλες. 'Εχουμε συγκεκριμένες προτάσεις, έχουμε συγκεκριμένες προτεραιότητες», είπε.

Επίσης ανέπτυξε τους λόγους γιατί κάποιος πρέπει να ψηφίσει Ποτάμι στις εκλογές
και τόνισε στο έγκυρο ειδησεογραφικό πρακτορείο, πως «με κάθε τρόπο, με κάθε δυνατή συμμαχία πρέπει η επόμενη βουλή να δώσει βιώσιμη και ισχυρή κυβέρνηση».

Ακολουθούν βασικά σημεία του άρθρου του Reuters με τις δηλώσεις του Στ.Θεοδωράκη.

Τίτλος Άρθρου: Ο Ελληνας κεντρώος ηγέτης είναι έτοιμος να συμμαχήσει και με «τον διάολο «για να υπάρξει σταθερότητα»

Ο Ελληνας κεντρώος ηγέτης Σταύρος Θεοδωράκης λέει πως είναι έτοιμος με το κόμμα του ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ να συμμαχήσει με αριστερούς, με συντηρητικούς αλλά ακόμα και με το διάολο αν χρειαστεί για να σώσει τη χώρα και να μην συρθει σε μία ακόμα εκλογική αναμέτρηση μετά τις εκλογές αργότερα αυτό τον μήνα.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και το συντηρητικό η Νεα Δημοκρατία «παλεύουν» σώμα με σώμα για την πρώτη θέση στο δρόμο προς τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, δείχνοντας πως όποιος και αν έρθει πρώτος δεν θα μπορέσει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και οι συμμαχίες θα είναι απαραίτητες για να μην οδηγηθεί η χώρα σε μία τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε ένα χρόνο.

Τώρα το ΠΟΤΑΜΙ ελπίζει να παίξει ρόλο ως ο φιλοευρωπαίος σύμμαχος είτε του ΣΥΡΙΖΑ ειτε της Νεας Δημοκρατίας για να μην επαναληφθεί αυτό που έγινε το 2012 όταν η χώρα σύρθηκε δύο φορές απανωτά σε εκλογές μέσα σε δύο μήνες.

Στο κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Αθήνα ο Θεοδωράκης είπε στο Reuters ότι ειναι έτοιμος να συνεργαστεί είτε με το ένα κόμμα είτε με το άλλο γιατί η Ελλάδα, που έχει βυθιστεί στην κρίση τα τελευταία 7 χρόνια, δεν αντέχει να κάνει εκλογές και να πειραματίζεται μέχρι να πάρει κάποιος την αυτοδυναμία.

«Ο ελληνικός λαός έχει φτάσει στα όρια του, η οικονομία έχει βαλτώσει. Δεν μπορούμε πλέον να πειραματιζόμαστε και να περιμενουμε πότε θα πάρει ο καθένας από εμάς την αυτοδυναμία. Πρέπει να βρουμε έναν τρόπο να συνεργαστούμε και να είμαστε αποτελεσματικοί, να δώσουμε μια δυνατή κυβερνηση στον ελληνικό λαό», μας είπε ο 52χρονος πρώην δημοσιογράφος.

Το ΠΟΤΑΜΙ, που ιδρύθηκε πριν ένα χρόνο, αντανακλά την ελπίδα ότι ήρθε για να καθαρίσει όλα τα λάθη που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και υποστηρίζει ένθερμα την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Εντυπωσίασε τον Ιανουάριο στις εκλογές με τον νεανικό του προοδευτικό λόγο και στύλ ως η νέα δύναμη που δεν κουβαλάει τα βαρίδια του παρελθόντος και δεν έχει δεσμούς με το παλιο πολιτικό κατεστημένο.

Ο Θεοδωράκης μας είπε ότι το ΠΟΤΑΜΙ θα πει “όχι” μόνο στη συνεργασία με κόμματα που έχουν ακραίες ιδέες- όλα τα ελληνικά κόμματα αρνούνται κάθε είδους επαφή και σχέση με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ- και προειδοποίησε πως η συμμετοχή του στην κυβέρνηση δεν θα γίνει χωρίς όρους.

«Εμείς δεν θα προσέλθουμε στις συζητήσεις με λευκές κόλλες. Εχουμε συγκεκριμένες προτάσεις, έχουμε συγκεκριμένες προτεραιότητες», είπε. «Η σύγκρουση με τη διαφθορά και τη διαπλοκή, η δημιουργία θέσεων εργασίας σε μια εποχή που η ανεργία έχει φτάσει σο 25% και η μεταρρύθμιση της παιδείας είναι μέσα στις προτεραιότητες του Ποταμιού», μας είπε.

Με τα καυτά θέματα του μνημονίου ανοιχτά, με τους Ευρωπαιους δανειστές αλλά και το ΔΝΤ να συζητούν τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα αλλά και το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, ο Θεοδωράκης ζητάει τη σύγκρότηση Εθνικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης.

«Η Ευρώπη αλλάζει» λέει ο Θεοδωράκης. «Η συμφωνία που έχει υπογραφεί με τους Ευρωπαίους πρέπει να τηρηθεί αλλά πρέπει όμως να γίνουν κάποιες αλλαγές που θα είναι υπέρ των Ελλήνων».

Ακόμα και από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο Θεοδωράκης έχει προσπαθήσει να συνομιλεί με τους ευρωπαίους αξιωματούχους. Τον Ιούλιο συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ λίγες μόνο μέρες πριν ο Τσίπρας συμφωνήσει στο νέο μνημόνιο.

«Η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε βιαστικά, χωρίς σχέδιο και έκανε πολλά λάθη.Μπορούμε να πείσουμε τους Ευρωπαίους ότι οι αλλαγές που προτείνουμε είναι καλύτερες για την ελληνική κοινωνία,για την οικονομία και για την ανάπτυξη», μας είπε.»Υπάρχουν τρόποι για μικρές χειρουργικές επεμβάσεις που θα διορθώσουν κάποιες αδικίες».
Keywords
Τυχαία Θέματα