Δευτερο ''προγραμμα θεσσαλονικησ'' εξηγγειλε απο τη δεθ ο τσιπρας...

07:30 7/9/2015 - Πηγή: Fimotro
"Να διασφαλίσουμε ότι η κρίση δεν θα διαρκέσει για πολύ" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 80ής ΔΕΘ, ένα χρόνο...
μετά το περίφημο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», το οποίο ωστόσο έμεινε ανεπίδοτο γράμμα...

Παρ' όλα αυτά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την ομιλία του, επιχείρησε έναν απολογισμό ακριβώς πάνω σε αυτό το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης,
υποστηρίζοντας ότι, στην ουσία, έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται. «Υλοποιήσαμε προεκλογικές δεσμεύσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Εμφανώς αποκομμένος από την κοινωνία, αλλά και από τις δημοσκοπήσεις, που άλλα λένε και άλλα δείχνουν, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ικανοποιημένος για την εφαρμογή του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένων των ιδιαίτερα -όπως είπε- αντίξοων συνθηκών, δηλώνοντας μάλιστα πως η κυβέρνησή του έδωσε δείγματα γραφής ενός άλλου πολιτικού ήθους.

Απευθυνόμενος στους παραγωγικούς φορείς από το βήμα της ΔΕΘ, ο τέως πρωθυπουργός, παράλληλα, εγκάλεσε εμμέσως τη ΝΔ, χωρίς να την κατονομάσει, για κρυφή ατζέντα.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε απολογισμό του κυβερνητικού έργου, ενώ μίλησε και για το αναπτυξιακό μοντέλο που οραματίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για ανάπτυξη, η οποία δεν θα βασίζεται στην κοινωνική ισοπέδωση.

«Κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν τον εαυτό τους. Κραύγαζαν ότι έχουμε κρυφό σχέδιο να βγάλουμε τη χώρα από το ευρώ και έμειναν να συγκρίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το προεκλογικό μας πρόγραμμα, το οποίο καταφέραμε να υλοποιήσουμε. Αυτό που θέλουν είναι να κρύψουν προθέσεις και στρατηγικές. Δεν θα το επιτρέψουμε. Γιατί οι προγραμματικές θέσεις απουσιάζουν από τις καμπάνιες τους» σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε, δε, να εμφανίζεται... μνημονιακότερος των μνημονιακών -ήτοι, των πολιτικών του αντιπάλων-, τους οποίους χλεύαζε μέχρι πρόσφατα. Υπεραμύνθηκε της συμφωνίας με τους δανειστές, τονίζοντας ότι κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να φέρει καλύτερη, αν και όλις πριν από λίγες ημέρες είχε δηλώσει ότι το Μνημόνιο που έφερε η κυβέρνησή του, θα είναι καλύτερα να μην εφαρμοστεί!

Οι χαμηλότεροι δημοσιονομικοί στόχοι πρωτογενών πλεονασμάτων για τα επόμενα έτη θα φέρουν εξοικονόμηση πόρων 20 δισ. ευρώ σε βάθος τετραετίας για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και των δημοσίων επενδύσεων, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ πρόσθεσε ότι η εξασφάλιση χρηματοδότησης έως και 83 δισ. σε βάθος τριετίας από τον ESM «κλείνει τη συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη».

Συνέχισε, δε, αναφερόμενος σε όσα έγιναν από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, που είχε εξαγγείλει πέρυσι. Εκανε αναφορά στο πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας, στην κατάργηση του 5ευρου στα νοσοκομεία και τη δωρεάν πρόσβαση στην υγεία και για μη ασφαλισμένους.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο πυλώνα, είπε ότι, παρά τις δύσκολες συνθήκες, πέρασε η ρύθμιση για τις 100 δόσεις που έχουν εκμεταλλευτεί 750.000 εταιρείες και φυσικά πρόσωπα, ενώ σταμάτησαν οι ποινικές διώξεις για χρέη κάτω από 50.000 ευρώ.

Όπως είπε, 100.000 άνεργοι είναι ήδη σε επιδοτούμενα προγράμματα και μέχρι το Φεβρουάριο θα φτάσουν τις 212.000 θέσεις. Προγραμματίζονται, ανέφερε, 150.000 προσωρινές θέσεις εργασίας διάρκειας οκτώ μηνών.

Σε ό,τι αφορά τη διαφθορά, υποστήριξε ότι βγήκαν από το συρτάρι οι υποθέσεις, ενώ προχωρά η διασταύρωση καταθέσεων και φορολογικών δηλώσεων σε βάθος δεκαετίας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας έδωσε έμφαση στην Παιδεία, μιλώντας για τη ανάγκη αναμόρφωσης των δημοσίων σχολείων, ώστε να παρέχουν πραγματική μόρφωση, «ξεχνώντας» μάλλον ότι ο ίδιος είχε τοποθετήσει στο υπουργείο Παιδείας τον κ. Μπαλτά, ο οποίος όχι μόνο είχε καταφερθεί ενάντια στην «αριστεία», αλλά άφησε και τα σχολεία να ανοίξουν, τις επόμενες ημέρες (σ.σ. στις 11 Σεπτεμβρίου), με τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικών.

Εξαγγέλλοντας, ουσιαστικά, ένα δεύτερο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ο κ. Τσίπρας μίλησε από το βήμα της 80ής ΔΕΘ για παρεμβάσεις, οι οποίες θα αφορούν:

1. Την αποκατάσταση της ρευστότητας και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για τις επενδύσεις.
2. Την ενίσχυση και τον αναπροσανατολισμό της αγροτικής οικονομίας
3. Την υλοποίηση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας

Για την αποκατάσταση της ρευστότητας:

• Την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων και των μικρότερων και συνεταιριστικών τραπεζικών ιδρυμάτων, που θα ολοκληρωθεί μέχρι την 1-1-2016,
• Το νέο ΕΣΠΑ στο οποίο εξασφαλίσαμε τον διπλασιασμό της προκαταβολής για την νέα προγραμματική περίοδο,
• Τη δημιουργία μιας νέας αναπτυξιακής τράπεζας,
• Την αξιοποίηση του νέου επενδυτικού προγράμματος Γιούνκερ
• Τη χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε μέσα από τη συμφωνία με την EBRD, την ενεργοποίηση του επενδυτικού σκέλους της Παγκόσμιας Τράπεζας και τη νέα συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Διαρθρωτικές αλλαγές, όπως:

• Την υλοποίηση του νόμου για την απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων,
• Την ίδρυση Κέντρων Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων,
• Την υλοποίηση του σχεδίου μας για την μείωση των τιμών που περιλαμβάνει,
α) την επανεξέταση του πλαισίου λειτουργίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού,
β) τις μεταρρυθμίσεις σε στοχευόμενους κλάδους στους οποίους κυριαρχούν ολιγοπωλιακά συμφέροντα, όπως το λιανεμπόριο και τα καύσιμα.
• Την αναβάθμιση της θεσμικής υποδομής αναφορικά με την προσέλκυση Άμεσων Ξένων Επενδύσεων.
• Τον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών σχεδιασμού, αδειοδότησης και ελέγχου της ανάπτυξης, δημιουργώντας τις αναγκαίες συνθήκες "ασφάλειας δικαίου” για τους πολίτες και τις επενδύσεις.
Ο στρατηγικός μας προσανατολισμός είναι να ενισχυθούν:
• Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που μια ενεργητική πολιτική διεύρυνσης της εξαγωγικής βάσης θα τις διευκολύνει να κάνουν το βήμα πέρα από τα σύνορα της χώρας μας,
• Οι νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις που θα εκμεταλλευτούν το νέο οικοσύστημα πέριξ της ερευνητικής υποδομής των ελληνικών πανεπιστημίων,
• Οι νέες μορφές συνεργατισμού στον αγροτικό τομέα που θα είναι προσανατολισμένες προς την επιχειρηματικότητα και προς την μεταποίηση του προϊόντος,
• Οι άμεσες ιδιωτικές επενδύσεις με σεβασμό στην εργατική και περιβαλλοντική νομοθεσία
• Οι νέες κοινωνικές επιχειρήσεις που θα δημιουργηθούν όταν ολοκληρωθεί το νέο θεσμικό πλαίσιο που ετοιμάζουμε.

Αγροτική Οικονομία

Δεσμεύσεις:

• Να προστατέψουμε το αγροτικό εισόδημα με την καταπολέμηση των ενδοομιλικών συναλλαγών από τις εταιρείες γεωργικών εφοδίων, με έλεγχο των παράνομων εισαγωγών και ελληνοποιήσεων, των εναρμονισμένων πρακτικών και των υπερτιμολογήσεων, με θέσπιση και τήρηση αυστηρών χρονικών ορίων αποπληρωμής των παραγωγών
• Να ξαναδώσουμε στους αγρότες το μερίδιο που τους αναλογεί από την αξία των προϊόντων τους, με στήριξη των συνεργατικών σχημάτων, θεσμοθέτηση αγορών παραγωγών και τοπικών δικτύων παραγωγών- καταναλωτών
• Να αναδιοργανώσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες και τους φορείς αγροτικής πολιτικής, σε ένα ενιαίο, συνεκτικό και αντιγραφειοκρατικό σύνολο, που θα παρέχει συμβουλευτικές, εκπαιδευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες προς τους αγρότες.
• Να διαχειριστούμε με διαφάνεια και με παραγωγικό προσανατολισμό τις κοινοτικές ενισχύσεις και τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης
• Να ενισχύσουμε τη διατροφική επάρκεια της χώρας με συγκεκριμένα σχέδια αύξησης της παραγωγής.

Ανάπτυξη και κοινωνική Οικονομία

Η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου στην Ελλάδα και την κάλυψη κοινωνικών αναγκών, στο βαθμό που υποστηρίζεται από μια συνεκτική κυβερνητική πολιτική.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για τις ακόλουθες θεσμικές μεταρρυθμίσεις:

• Ενοποίηση της κατακερματισμένης συνεταιριστικής νομοθεσίας στην Ελλάδα ώστε να διευκολυνθεί η δημιουργία συνεταιριστικών εγχειρημάτων και τοπικών δικτύων κοινωνικής οικονομίας.
• Διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου για τη μεταβίβαση των υπό πτώχευση και των πτωχευμένων επιχειρήσεων σε συνεταιρισμούς (πρώην-) εργαζομένων έτσι ώστε να αποκατασταθεί η παραγωγική δυναμικότητα της οικονομίας όπου υπάρχει σχέδιο βιωσιμότητας.
• Συγκρότηση και λειτουργία Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας το οποίο θα αντλεί πόρους από διοικητικές κυρώσεις, δωρεές, χορηγίες και τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία και θα τα διοχετεύει σε συνεργατικά σχήματα με ποικίλους τρόπους (επιδοτήσεις, μικροδανεισμός, κάλυψη εγγυητικών επιστολών).

Ενίσχυση κοινωνικού κράτους:

1. Την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης
2. Τις ενίσχυση των ενεργητικών πολιτικών μείωσης της ανεργίας
3. Την προστασία και αναβάθμιση του συστήματος υγείας και πρόνοιας
4. Την στήριξη και τον δημοκρατικό μετασχηματισμό του εκπαιδευτικού συστήματος.

Μέσα στους επόμενους μήνες, η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα διευρύνει τα μέτρα αυτά με την έκδοση ειδικής κάρτας για την μετακίνηση των ανέργων, και κάρτας ανασφαλίστων.

α) Την κάρτα κοινωνικού εισοδήματος
β) Τις στοχευμένες παροχές σε είδος (στέγη, ενέργεια, υγεία , μετακίνηση)
γ) Τα σχολικά γεύματα για όλα τα παιδιά στα δημοτικά σχολεία των περιοχών που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.

Επιπλέον, θα εγκαταστήσει και θα ενισχύσει με εθνικούς και κοινοτικούς πόρους 57 δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης για τη συνεργασία περιφερειών, δήμων, ΜΚΟ, άτυπων δομών αλληλεγγύης, καθώς και της εκκλησίας, με διαφάνεια και δημοκρατικό έλεγχο.

Στα δίκτυα αυτά θα διακινούνται αγαθά τροφής που σήμερα σπαταλιούνται ή χάνονται (αγροτικά προϊόντα, βιομηχανικά προϊόντα κλπ).

Τέλος μέσα στο 2015 θα φέρει προς ψήφιση τον νόμο για το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ένα νέο Ε.Σ.Υ. κοινωνικής προστασίας) που θα αλλάξει τον χαρακτήρα όλου του προνοιακού συστήματος από ένα αδιαφανές, ιδρυματικό και επιδοματικό σε ένα προνοιακό σύστημα δημόσιου χαρακτήρα και δημοκρατικού ελέγχου.

Καταπολέμηση ανεργίας

1. Ένταξη των ανέργων στην παραγωγική διαδικασία και στην κοινωνική ζωή, μέσω της δημιουργίας προσωρινών θέσεων εργασίας, με βασικό μισθό και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα σε τομείς που καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες.
Τα έργα αυτά θα υλοποιηθούν από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και από εγχειρήματα της κοινωνικής οικονομίας.
2. Υποστήριξη, πρόσληψη και δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης στον ιδιωτικό τομεα καθώς και στη δημιουργία συνεργατικών εγχειρημάτων κοινωνικής οικονομίας με την επιδότηση του μισθολογικού κόστους.
Με αυτό τον τρόπο διευκολύνονται οι επιχειρήσεις, ιδίως οι μικρομεσαίες, στην πρόσληψη και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.
3. Υποστήριξη των νέων (σε ηλικία) ανέργων, μέσω προγραμμάτων συμβουλευτικής, κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και εγγυημένης απασχόλησης σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε ανερχόμενους τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Υγεία

• Παροχή ηλεκτρονικής κάρτας υγείας για όλους τους πολίτες, με δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου για ασθενείς και παρόχους υπηρεσιών,
• Εγκαθίδρυση ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην υγεία, γρήγορη ολοκλήρωση και λειτουργία του χάρτη υγείας, με σκοπό την μείωση της γραφειοκρατίας, της σπατάλης και της διαφθοράς στην συνταγογράφηση.
• Νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας με την δημιουργία του θεσμού του οικογενειακού γιατρού, την δημιουργία των ιατρείων της γειτονιάς και την ανάπτυξη των Κέντρων Υγείας των αστικών περιοχών.

Παιδεία

• Ριζικές αλλαγές στο σχολικό πρόγραμμα και στα σχολικά βιβλία στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
• Προγράμματα στήριξης που θα αμβλύνουν τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανισότητες και ριζική αναδιαμόρφωση της ειδικής εκπαίδευσης.
• Διαρκής επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.
• Κρατικά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας σε δύο ξένες γλώσσες και πληροφορικής από το δημόσιο σχολείο.
• Διαμόρφωση ενός ενιαίου πλαισίου για την τεχνολογική – επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.
• Νέος Νόμος-Πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση με γνώμονα τη δημοκρατία, την ακαδημαϊκότητα και την εξωστρέφεια.
• Αναδιαμόρφωση του χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της Έρευνας με ακαδημαϊκά και γεωγραφικά κριτήρια, σε συνάρτηση με το νέο αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας.
Η συγκρότηση ενός Ενιαίου Χώρου Δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας θα έχει ως στόχο αφενός να βρεθούν τα ερευνητικά ιδρύματα και τα πανεπιστήμια στη διεθνή πρωτοπορία της καινοτομικής τεχνολογίας, αφετέρου να καταστεί η Ελλάδα, με την πολιτιστική και ιστορική της κληρονομιά, διεθνές κέντρο στις ανθρωπιστικές σπουδές.

Θεσμικές Μεταρρυθμίσεις

• Την Καθιέρωση Μητρώου Δημοσίων Υπαλλήλων και Λειτουργών με αυξημένα τυπικά προσόντα και εργασιακή εμπειρία από το οποίο θα επιλέγονται με ανοικτές και διαφανείς διαδικασίες όλα τα στελέχη των Δημοσίων Οργανισμών -Επιχειρήσεων και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
• Βαθιά οργανωτική αλλαγή σε όλη την πυραμίδα του δημόσιου τομέα, από την Κεντρική Διοίκηση έως τον τελευταίο εποπτευόμενο φορέα, με σύγχρονα οργανογράμματα.
• Τα νέα οργανογράμματα δημιουργούν τις συνθήκες για ένα σύστημα κινητικότητας μέσα στο δημόσιο τομέα που στηρίζεται:
α) στην εθελούσια μετακίνηση
β) στην κάλυψη των ανά κλάδο και επιστημονική ειδικότητα ελλείψεων,
γ) στην πλήρη διαφάνεια, μέσω ανοικτού, πληροφοριακού συστήματος παρακολούθησης της "εσωτερικής αγοράς εργασίας" στο δημόσιο τομέα.
• Καθιέρωση της αποτίμησης/αξιολόγησης του παραγόμενου έργου της δημόσιας διοίκησης.
• Είναι ήδη έτοιμο το ηλεκτρονικό ΚΕΠ "ΕΡΜΗΣ", που δίνει αυτοστιγμεί περίπου 20 πιστοποιητικά και σε δύο-τρεις μέρες στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του κάθε πολίτη περίπου 150 πιστοποιητικά.
• Αναβάθμιση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης σε βασικό σύμβουλο του δημοσίου.
Μετά από δύο χρόνια αδράνειας, προκηρύχτηκε ο νέος διαγωνισμός εισαγωγής στο Κέντρο.

Ειδικά για την ψηφιακή πολιτική της δημόσιας διοίκησης

• Ιδρύουμε μία και μόνη, ενιαία Δημόσια Αρχή, στο υψηλότερο επίπεδο της Κυβέρνησης, με αντικείμενο την ψηφιακή πολιτική και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση
• Ελέγχουμε όλες τις δημόσιες συμβάσεις με ενιαίο τρόπο και ηλεκτρονικά
• Διασφαλίζουμε τη λειτουργικότητα των ψηφιακών μητρώων του δημοσίου.
• Ολοκληρώνουμε και επεκτείνουμε το άνοιγμα των δημοσίων δεδομένων
• Ενισχύουμε, απλοποιούμε και επεκτείνουμε τη Διαύγεια

Φοροδιαφυγή

• Αυστηροποίηση των ποινών και απλοποίηση των διαδικασιών επιβολής τους. Οι ποινές πρέπει να φτάνουν σε πλήρη δήμευση εισοδημάτων που δεν δηλώθηκαν ή περιουσιακών στοιχείων που δεν δικαιολογούνται.
• Ισχυρή και στελεχωμένη φορολογική διοίκηση με τεχνικά μέσα και επιχειρησιακό σχεδιασμό.
* Διεθνείς συνεργασίες, τόσο για την μεταφορά τεχνογνωσίας και την υιοθέτηση καλών πρακτικών όσο και για την παροχή πληροφοριών για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό.
* αίτημα στις χώρες του εξωτερικού προκειμένου να γνωστοποιηθούν τα περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν από έλληνες κατά τη διάρκεια της κρίσης.
* Εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων καταθέσεων και άλλων χρηματοοικονομικών στοιχείων ώστε να επιβληθούν οι προβλεπόμενοι φόροι.

Πάταξη Διαφθοράς

Όσον αφορά την πάταξη της διαφθοράς, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να προχωρήσει:
• Στη χάραξη τομεακής στρατηγικής κατά της διαφθοράς στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης και ιδίως στους τομείς υψηλού κινδύνου (υγεία, άμυνα, δημόσιες συμβάσεις - προμήθειες, ΟΤΑ, δημόσια έργα κλπ).
• Στην πλήρη αναμόρφωση του συστήματος και των διαδικασιών των Δημοσίων Συμβάσεων, με διαφανείς όρους στα Δημόσια Έργα.
• Στη θέσπιση νέου νομικού πλαισίου για το πολιτικό χρήμα και για το πόθεν έσχες των κρατικών λειτουργών.

*Συνταγματική αναθεώρηση για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξει έναν πλατύ δημοκρατικό διάλογο με το σύνολο των κοινωνικών δυνάμεων και των πολιτών.

Κόκκινα δάνεια

Στο πλαίσιο της ανοιχτής διαπραγμάτευσης θα καταθέσουμε και θα διεκδικήσουμε την εφαρμογή της πρότασης μας για τη δημιουργία φορέα που θα μεσολαβεί μεταξύ των εμπλεκόμενων τραπεζών και των οφειλετών.

Τα κύρια σημεία της πρότασης αυτής αφορούν
• Την επιτάχυνση εφαρμογής του νόμου Κατσέλη
• Την υλοποίηση του νόμου για τις υπερχρεωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις
• Τις αλλαγές του Κώδικα δεοντολογίας των Τραπεζών αλλά και την ενεργοποίηση του θεσμού του ενήμερου δανειολήπτη.

Ταμείο αξιοποίησης κρατικής περιουσίας

το Ταμείο αυτό θα έχει διάρκεια ζωής ίση με αυτή του δανειακού προγράμματος έτσι ώστε να αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία με τις μέγιστες δυνατές αποδόσεις.

Η μεγάλη διαφορά του Ταμείου αυτού από το αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ είναι η δυνατότητα που δίνεται στο ελληνικό δημόσιο να συγκεντρώσει, να οργανώσει και να αξιοποιήσει τα διάφορα περιουσιακά του στοιχεία, χωρίς να είναι αναγκασμένο να τα ξεπουλήσει.

Τα έσοδα εξάλλου από τη λειτουργία του Ταμείου αυτού μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά 50% για την αποπληρωμή του δανείου του ESM για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, κατά 25% για την απομείωση του χρέους και κατά 25% για την χρηματοδότηση παραγωγικών επενδύσεων.

Εργασιακά

Σε αυτό το σημείο η Συμφωνία είναι απολύτως ανοιχτή και η μοναδική δέσμευση που έχουμε αναλάβει είναι να ρυθμίσουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις σε αρμονία με τις Ευρωπαϊκές καλές πρακτικές και σύμφωνα με τις αρχές της Διεθνούς Ένωσης Εργασίας.

Συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα

Αυριο, ο κ. Τσίπρας θα παραχωρήσει τελικά τη συνέντευξη Τυπου προς τους δημοσιογράφους, την οποια αρχικά δεν ειχε βάλει στο προγραμμα της επίσκεψης, μαλλον για προφανείς λόγους: επειδή ήθελε να αποφύγει τις ερωτήσεις για το τι απέγιναν όλες εκεινες οι υποσχέσεις, οι εξαγγελιες και οι παροχές, που ειχε παρουσιάσει πέρσι απο τον ιδιο χώρο, υποσχόμενος μάλιστα μετ' επιτάσεως και σε όλους τους τονους οτι αποτελούσαν κόκκινη γραμμή εναντι των δανειστων και ηταν περίπου μια εύκολη και απλή υπόθεση η εφαρμογή τους.

Η επιλογη να γινει τελικά συνέντευξη ελήφθη μολις την περασμένη Παρασκευή και αφού ειχε ανακοινωθεί το προγραμμα, που αρχικα περιελάμβανε μόνον επισκέψεις σε περίπτερα και ομιλία στο Βελλίδειο.

Υπό το φόβο της έντονης κριτικής, όμως, και ισως και του κινδύνου να θεωρηθεί η υπεκφυγή ως μήνυμα ηττοπαθειας, το επιτελείο του έκανε στροφή και προέβλεψε και τη συνέντευξη.
Keywords
δευτερο προγραμμα, δευτερο, προγραμμα, ΔΕΘ, τσιπρας, θεσσαλονικη, δευτερο, αλέξης τσίπρας, υπουργείο παιδείας, συριζα, δημοσκοπηση, νεα δημοκρατια, μνημονιο, esm, ελλαδα, σχολεια, νέα, ebrd, τραπεζες, πτώχευση, μκο, γνώμονα, κεπ, ηλεκτρονική, φοροι, ΟΤΑ, ιδιο, γινει, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, μυστικες δημοσκοπησεις, βιβλια, σταση εργασιας, φορολογικη δηλωση 2011, διαυγεια, αξια, τραπεζα της ανατολης, ενιαιο μισθολογιο, ενιαιο μισθολογιο δημοσιων υπαλληλων, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, ποθεν εσχες βουλευτων, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, μειωση μισθων, μνημονιο 2, κοινωνικη συμφωνια, αλλαγη ωρας 2012, μνημονιο 3, τελος του κοσμου, ανοιγμα σχολειων, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, ήτοι, συνταγογραφηση, υιοθετηση, πτώχευση, χωρες, ηλεκτρονική, βημα, δημοκρατια, δωρεαν, κεπ, μκο, οικονομια, πλαισιο, προγραμμα, τα νεα, το βημα, υγεια, υπουργείο παιδείας, αμυνα, αποκαλυψη, αρμονια, ατζεντα, γινει, γνώμονα, γραμμα, δευτερο προγραμμα, δευτεροβαθμια εκπαιδευση, δευτεροβαθμια, δυνατοτητα, δημοσιο, διοικηση, δικτυα, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκπαιδευση, εμειναν, ενεργεια, εργα, εξωστρεφεια, επενδυσεις, ετη, ετοιμο, ζωη, ζωης, ιδιο, ειδος, ιδρυση, υπηρεσιες, υποθεση, θεσεις εργασιας, ομιλια, ιση, κυβερνηση, κυρια, λειτουργια, μηνες, μειωση, νοσοκομεια, οκτω, ουσιαστικα, ουσια, παιδια, ποθεν εσχες, προγραμματα, πρωτοπορια, ρυθμιση, ρολο, συγκεκριμενα, συζητηση, σχεδια, σχεδιο, σχηματα, σχολικα βιβλια, σχολειο, τεως, ταχυδρομειο, υλοποιηση, φυσικα, φορολογικη, χρημα, ψηφιακη, δημοτικα, δικαιωματα, ebrd, εφαρμογη, εμφαση, ερωτησεις, esm, εθνικο, γλωσσες, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, νομικου, τραπεζα, θεσεις, υγειας
Τυχαία Θέματα