''δε θα ψηφισουμε την πραξη νομοθετικου περιεχομενου για την ερτ οποτεδηποτε ερθει στη βουλη''...

20:10 11/6/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΕΚΤΑΚΤΟ...
Την απόφασή της να μην ψηφίσει «οποτεδήποτε έρθει στη Βουλή» την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που προβλέπει την κατάργηση οργανισμών ανακοίνωσε η Δημοκρατική Αριστερά.
Σε ανακοίνωσή του το κόμμα του Φώτη Κουβέλη ...
επαναλαμβάνει την κατηγορηματική αντίθεσή του με το κλείσιμο της ΕΡΤ.
«Οι υπουργοί που υπέδειξε η ΔΗΜΑΡ δεν συνυπέγραψαν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
Η αναγκαία αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός της πρέπει να γίνουν με την ΕΡΤ ανοιχτή. Η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου οποτεδήποτε έρθει στη βουλή» καταλήγει η ανακοίνωση της Αγίου Κωνσταντίνου.

Δ. Κουτσούμπας: Να σημάνει συναγερμός για την ΕΡΤ
Για διαδικασία που οδηγεί στο να ρίξει στα χέρια των ιδιωτών όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του για το κλείσιμο της ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι «για την πορεία της ΕΡΤ πρέπει να σημάνει συναγερμός».

Σκουρλέτης: Να βάλουμε πλάτη όλοι για να μην κλείσει η ΕΡΤ
Για μια πράξη «ακραίου αυταρχισμού», που κινείται ενάντια στην πολυφωνία και τη Δημοκρατία έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης για «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

Γ. Μανιάτης: «Μια τρικομματική κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργεί με τετελεσμένα»
«Η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν μπορεί να κλείσει. Απαιτούμε, όπως σε κάθε σύγχρονη χώρα, να εφαρμοσθεί ένα πλήρες σχέδιο αναδιάρθρωσης, με σεβασμό στους πολίτες που πληρώνουν το ανταποδοτικό τέλος, που πρέπει να μειωθεί», αναφέρει σε δήλωσή του ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης

Παρέμβαση Βενιζέλου σε Σταμάτη για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ
Τη δυσαρέσκεια του ΠΑΣΟΚ για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που προβλέπει την κατάργηση ή συγχώνευση ΔΕΚΟ, όπως η ΕΡΤ, εξέφρασε με έντονο τρόπο ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, στον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την υπογραφή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου από 21 εκ των 25 μελών της κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος τηλεφώνησε στον κ. Σταμάτη, κάνοντας λόγο για πρόκληση, η οποία απειλεί να προκαλέσει σοβαρή κυβερνητική κρίση.

Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ είχε παρέμβει από χθες, για την αποτροπή του «λουκέτου» στην ΕΡΤ, ενώ τόσο οι υπουργοί που προέρχονται από το Κίνημα, κ.κ. Ευάγγελος Λιβιεράτος και Αθανάσιος Τσαυτάρης, καθώς και οι υπουργοί που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ, κ.κ. Αντώνης Μανιτάκης και Αντώνης Ρουπακιώτης, δεν υπέγραψαν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
Keywords
Τυχαία Θέματα