''δε θα ενδωσουμε στους τρομοκρατεσ''...

09:44 16/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα ενδώσει στους «τρομοκράτες», κατά τη διάρκεια μιας τελετής...
για την ημέρα μνήμης των θυμάτων τρομοκρατικών επιθέσεων και των στρατιωτών που έπεσαν στο καθήκον.

«Η τρομοκρατία δεν έρχεται εξ ουρανού, είναι έργο ανθρώπων, έργο υπανθρώπων. Πρέπει να την νικήσουμε», είπε ο Νετανιάχου σε ομιλία που εκφώνησε στο στρατιωτικό νεκροταφείο του Όρους Χερτσλ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην περίπτωση μιας 3χρονης η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση εδώ και ένα μήνα, αφότου το αυτοκίνητο
στο οποίο επέβαινε μαζί με τη μητέρα και τις αδελφές της δέχτηκε βροχή από πέτρες, ενέργεια που αποδίδεται σε Παλαιστίνιους. Η οικογένεια των Ισραηλινών εποίκων κατοικεί στη βόρεια Δυτική Όχθη.

«Αυτό μας υπενθυμίζει ότι μια πέτρα μπορεί να σκοτώσει. Η τρομοκρατία των λίθων που εκτοξεύονται μετά από ενέδρα προστίθεται στην τρομοκρατία των εμπρηστικών βομβών, των μαχαιριών, των πυροβολισμών και των πυραύλων, των παγιδευμένων αυτοκινήτων και των επιθέσεων αυτοκτονίας», υποστήριξε, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα «αυτούς που παραδίδουν μαθήματα» και «δεν σπεύδουν να καταδικάσουν τους εχθρούς μας όταν χύνουν αίμα αθώων».

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Άμυνας, που δόθηκαν στη δημοσιότητα με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας, 92 στρατιώτες και μέλη άλλων υπηρεσιών ασφαλείας σκοτώθηκαν την περασμένη χρονιά. Το υπουργείο Εξωτερικών κατέγραψε δέκα νεκρούς σε επιθέσεις εντός και εκτός Ισραήλ κατά τους δώδεκα τελευταίους μήνες.

Μετά τη δύση του ηλίου σήμερα το Ισραήλ θα γιορτάσει την Ημέρα Ανεξαρτησίας, καθώς φέτος συμπληρώνονται 65 χρόνια από την ίδρυση του κράτους.
Keywords
Τυχαία Θέματα