Ο δαβίδ μπορεί να ξανακερδίσει τον γολιάθ;

16:39 21/5/2017 - Πηγή: Fimotro

Το πόσο δύσκολο είναι για τον Ολυμπιακό να κερδίσει μέσα στην Τουρκία δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε εμείς. Έχει αναλυθεί δεκάδες φορές για το κάτα πόσο μπορεί να επαναληφθεί από τον Ολυμπιακό ο άθλος του Δαβίδ. Οι Τούρκοι ίσως να μην έχουν ποτέ στο μέλλον παρόμοια ευκαιρία. Δεν έχουν σηκώσει ποτέ την Ευρωλίγκα, παίζουν στην έδρα τους, έχουν ρίξει ένα… φορτηγό λεφτά σε χορηγίες, ε αν δεν το πάρουν και τώρα,

μάλλον θα πρέπει να ξεχάσουν οριστικά το… κυπελλάκι της Ευρωλίγκας.

Στην πραγματικότητα η Φενέρ έχει σχεδόν τετραπλάσιο μπάτζετ παικτών σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Τετραπλάσια είναι τα χρήματα που παίρνει και ο Ομπράντοβιτς σε σχέση με τον Σφαιρόπουλο. Αυτό όμως μπορεί να μην λέει απολύτως τίποτα. Το μπάτζετ της ΤΣΣΚΑ ήταν ακόμα μεγαλύτερο κι όμως έχασε πάλι από τον Ολυμπιακό! Κατά συνέπεια το μπάτζετ δεν παίζει από μόνο του τον καθοριστικό ρόλο.

Ο Ολυμπιακός είναι αουτσάιντερ για δυο κυρίως λόγους. Επειδή παίζει στο γήπεδο της Φενέρ και επειδή είναι σίγουρο ότι η γηπεδούχος θα πάρει δύσκολα και κρίσιμα σφυρίγματα λόγω έδρας. Ακόμα και έτσι όμως όλα μπορει να συμβούν. Όπως έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν με δυο ομάδες που πήραν τους τελικούς με αντίπαλη ομάδα που έπαιζε στην έδρα της!

Όπως γράφει ο Νότης Ψιλόπουλος στο sport24.gr, αρκετοί Τούρκοι είναι φανατισμένοι με το ενδεχόμενο κατάκτησης του τίτλου και οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι πως θα τα καταφέρει η ομάδα τους. Πολλοί είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν τον τελικό ως θέμα εθνικής σημασίας, το οποίο παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις από την στιγμή που ο αντίπαλος είναι ελληνική ομάδα.

Υπάρχει και ένα μεγάλο «πρέπει» στην Φενέρμπαχτσε. Πέρσι, έχασε τον τίτλο στον τελικό (ο πρώτος στην ιστορία της)από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Βερολίνο, αλλά φέτος, από την στιγμή που το Final Four διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, θεωρείται μία ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί. Έχουν την πίεση του φαβορί, την οποία και πρέπει να διαχειριστούν, όπως και ο εορτάζων Κώστας Σλούκας το γεγονός πως θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του, τον Ολυμπιακό, αλλά και αρκετούς καλούς φίλους του.

Σ.Σ. Fimotro: Όλα αυτά βέβαια μένει να αποδειχθούν στο γήπεδο. Εκεί που ο Ολυμπιακός ανατρέπει τα πάντα. Ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο, προς το τέλος του αγώνα! Αρκεί να μείνει κοντά στο σκορ. Εάν μείνει, τότε θα σηκώσει την κούπα λόγω μετάλλου και εμπειρίας! Δαβίδ εναντίον Γολιάθ…

Keywords
Τυχαία Θέματα