Αθωος ο κρατουμενος για τις ντροπιαστικες φωτογραφιες στον κορυδαλλο

13:32 12/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Ομόφωνα αθωώθηκε ο κρατούμενος που δημοσιοποίησε τις συνθήκες κράτησης και νοσηλείας που επικρατούν στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Το πειθαρχικό συμβούλιο...
συνεδρίασε σήμερα και έλαβε υπόψιν του τον ισχυρισμό του κρατουμένου Γ.Κ. κρίνοντας ότι δεν πρέπει να τιμωρηθεί διότι ο λόγος για τον οποίο προέβη στη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών από το νοσοκομείο Άγιος Παύλος των φυλακών, ήταν για να προστατευθεί το αγαθό της υγείας τόσο του ιδίου όσο και των συγκρατούμενών του και σε κάθε περίπτωση είναι υπέρτερο του αδικήματος που διέπραξε.
Ωστόσο, κηρύχθηκε ένοχος για παράνομη κατοχή
τηλεφωνικής συσκευής. Το συμβούλιο αποτελείται από την νέα εισαγγελέα των φυλακών Κορυδαλλού, τη διευθύντρια του νοσοκομείου και από την κοινωνική λειτουργό.
Ικανοποιημένος από την απόφαση του συμβουλίου είναι ο Γ.Κ. σύμφωνα με τον δικηγόρο του Γεώργιο Θωμά, ο οποίος δηλώνει στο ethnos.gr ότι «τόσο ο εντολέας του, όσο και οι συγκρατούμενοι του, θα συνεχίσουν τον αγώνα τους προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησης και νοσηλείας στον Αγ. Παύλο».
Υπενθυμίζεται ότι σάλος είχε ξεσπάσει από τις φωτογραφίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, ενώ το twitter κατακλύστηκε από μηνύματα καταγγελίας των απάνθρωπων συνθηκών που επικρατούν στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, στο hashtag #kolastirio.
Keywords
Τυχαία Θέματα