Αποκλειστηκαν ολοι οι ρωσοι αθλητες απο τους ολυμπιακους του ριο!

16:32 21/7/2016 - Πηγή: Fimotro
Αρνητικές είναι οι εξελίξεις για τον ρωσικό αθλητισμό, αφού, όπως έγινε γνωστό, το διαιτητικό αθλητικό δικαστήριο απέρριψε την έφεση της ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής και των 68 Ρώσων αθλητών και τους απέκλεισε οριστικά από...
τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.
Οι αθλητές θέλησαν να ανατρέψουν την απόφαση της IAAF που επέβαλε ποινή αποκλεισμού σε όλους τους Ρώσους αθλητές, ύστερα από τις καταγγελίες περί
εκτεταμένου ντόπινγκ. Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι τιμωρούνται, μολονότι έχουν αγωνιστεί χωρίς φαρμακοδιέγερση, και πως θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η απόφαση, όμως, του CAS είναι αρνητική.
«Το CAS απέρριψε την έφεση και τους ισχυρισμούς της ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής και των 68 Ρώσων αθλητών», ανέφερε σήμερα το πρωί η ανακοίνωση του διαιτητικού αθλητικού δικαστηρίου.
«Κηδεία του στίβου», χαρακτήρισε η Έλενα Ισινμπάγεβα την απόφαση του CAS. Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια, χρυσή Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ, μίλησε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων (TASS) και δήλωσε απογοητευμένη για την άδικη, όπως την χαρακτήρισε, απόφαση του CAS: «Είναι η κηδεία του στίβου», τόνισε σχετικά.
Εκτός της Ισινμπάγεβα, έντονα αντέδρασε και ο υπουργός αθλητισμού της Ρωσίας, Βιτάλι Μούτκο, ο οποίος έκανε λόγο για πολιτική απόφαση, χωρίς νομικά επιχειρήματα, ενώ ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Ντμίτρι Πέσκοφ, δήλωσε πως θα μελετηθεί η απόφαση του CAS, εξέφρασε την απογοήτευση του, ενώ δεν απέκλεισε συνάντηση του Προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν, με το προεδρείο της ρωσικής Ολυμπιακή επιτροπής.
Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής επιτροπής της Ρωσίας, Ιγκόρ Καζίκοφ χαρακτήρισε «απόφαση χωρίς καμιά λογική» την ετυμηγορία του CAS, ενώ φουντώνουν οι φωνές στη χώρα για άμεση παραίτηση του. Στο επίκεντρο της κριτικής είναι και ο Μούτκο που επίσης αναμένεται να παραιτηθεί.
Στο μεταξύ ο πρόεδρος της IAAF, Σεμπάστιαν Κόε, χαιρέτισε την απόφαση του δικαστηρίου και ευχαρίστησε το CAS για την υποστήριξη του στον πόλεμο της διεθνούς ομοσπονδίας κατά της χρήσης απαγορευμένων ουσιών.
Θα πρέπει να διευκρινιστεί πάντως, ότι η IAAF έχει ανακοινώσει ότι η συμμετοχή στο Ρίο θα επιτραπεί σε λίγους μόνο Ρώσους αθλητές του στίβου, οι οποίοι πληρούν μια σειρά από κριτήρια, όπως να έχουν επανειλημμένα υποβληθεί σε έλεγχο ντόπινγκ εκτός Ρωσίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα