Αποκαθιστανται οι ακτοπλοϊκες συγκοινωνιες

09:45 11/4/2015 - Πηγή: Fimotro
Αποκαθίστανται σταδιακά οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, μετά το απαγορευτικό απόπλου και την ταλαιπωρία πολλών επιβατών, εξαιτίας Των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στα πελάγη. Συγκεκριμένα, μετά τις...
9.00 το βράδυ, άρχισαν οι πρώτες αναχωρήσεις από το λιμάνι του Πειραιά για Κρήτη, Χίο, Μυτιλήνη,
Ρόδο, Κω, Θήρα, Κυκλάδες.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, από το λιμάνι του Πειραιά θα αναχωρήσουν για την Κρήτη τα δρομολόγια των πλοίων «Κνωσός Παλάς» για Ηράκλειο και «Κρήτη ΙΙ» για Χανιά. Επίσης το Blue star 2 για Ρόδο, Κω, Θήρα θα αναχωρήσει στις 10:30 το βράδυ, ενώ το "Blue Star Patmos" για Μυτιλήνη Χίο και Blue star Νaxos για Κατάπολα, Κουφονήσια, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Νάξο, Πάρο, Σύρο στις 10.00 το βράδυ.
Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται κανονικά. Από το λιμάνι της Ραφήνας τα δρομολόγια των πλοίων για Μαρμάρι γίνονται κανονικά, ενώ για τις Κυκλάδες τα πλοία θα αναχωρήσουν μετά τις 6:30 το απόγευμα. Από το Λαύριο το απαγορευτικό ήταν σε ισχύ έως τις 6.00 το απόγευμα.
Στο μεταξύ το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Μύκονος» που παραμένει από χθες βράδυ στο λιμάνι της Σύρου με 429 επιβάτες θα αναχωρήσει για το προγραμματισμένο του δρομολόγιο για Εύδηλο, Καρλόβασι, Βαθύ στις 10.00 το βράδυ. Επίσης στο λιμάνι της Μήλου λόγω των ισχυρών ανέμων παραμένει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» και το ταχύπλοο "Speedrunner 4" . Και τα δύο πλοία αναμένεται να αναχωρήσουν με τελικό προορισμό τον Πειραιά μετά τις 10.00 το βράδυ.
Σημειώνεται ότι πολλές εταιρείες προγραμματίζουν έκτακτα δρομολόγια για το Μεγάλο Σάββατο.
Keywords
Τυχαία Θέματα