Απεκλεισαν και την τελευταια ρωσιδα αθλητρια στιβου απο το ριο

19:01 14/8/2016 - Πηγή: Fimotro
Η άλτρια του μήκους Ντάρια Κλίσινα ήταν η μοναδική Ρωσίδα αθλήτρια που είχε εξαιρεθεί από τον αποκλεισμό της ομάδας στίβου της χώρας, τον οποίο αποφάσισε η διεθνής...
ομοσπονδία στίβου (IAAF), μετά από έκθεση της WADA για εκτεταμένη χρήση απαγορευμένων ουσιών στη Ρωσία.

Ομως, την παραμονή του αγώνα της η ΙΑΑF ανακοίνωσε πως αποκλείεται και η Κλίσινα, επικαλούμενη νέες πληροφορίες που έλαβε. Η Κλίσινα, όπως αναμενόταν, διαμαρτυρήθηκε έντονα και προσέφυγε στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο.

«Είμαι καθαρή αθλήτρια και το έχω αποδείξει πολλές φορές και πέραν πάσης αμφιβολίας», δήλωσε η Ρωσίδα άλτρια. «Ζω στις ΗΠΑ τα τελευταία τρία χρόνξια, περνώ σχεδόν αποκλειστικά ελέγχους εκτός του συστήματος αντιντόπινγκ που είναι υπό αμφισβήτηση. Είμαι θύμα εκείνων που δημιούργησαν ένα σύστημα χειραγώγησης του όμορφου αθλήματός μας και είναι ένοχοι για τη χρήση του για πολιτικούς λόγους», είπε η Κλίσινα, δηλώνοντας προδομένη από το σύστημα και αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να προστατέψει το όνομά της.

Ο Αλεξάντερ Ζούκοφ, πρόεδρος της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, καταδίκασε την απόφαση της IAAF, την οποία κατηγόρησε ότι εμπαίζει την αθλήτρια.

Το προηγούμενο διάστημα- μετά από την εξαίρεσή της από τον αποκλεισμό κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι ζει εκτός Ρωσίας- η Κλίσινα είχε προσπαθήσει να διατηρήσει χαμηλό προφίλ, παρά τις επιθέσεις που δεχόταν από Ρώσους στα social media, οι οποίοι την κατηγορούσαν για προδοσία, επειδή θα αγωνιζόταν στο Ρίο.
Keywords
Τυχαία Θέματα