Απειλει και παλι ο λευκος οικος με κυρωσεις τον πουτιν...

21:45 16/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε εκ νέου την Κυριακή τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Μόσχα θα αντιμετωπίσει κυρώσεις και διεθνή απομόνωση που θα...
πλήξει την οικονομία της Ρωσίας.

«Ασκούμε όση περισσότερη πίεση μπορούμε στους Ρώσους να κάνουν το σωστό», είπε ο ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου Νταν Πφάιφερ.

Ο Πφάιφερ επέμεινε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος και είπε πως η κυβέρνηση εργάζεται με τους ευρωπαίους
εταίρους της για να αυξήσει την πίεση στη Ρωσία, στη χειρότερη αντιπαράθεση Ανατολής-Δύσης μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

«Μπορείτε να αναμένετε τον προσδιορισμό κυρώσεων τις ερχόμενες ημέρες», δήλωσε ο Πφάιφερ στην εκπομπή του NBC Meet the Press.

Ενώ ο Λευκός Οίκος και οι σύμμαχοί του έχουν ουσιαστικά αποκλείσει τη στρατιωτική δράση, ο Πφάιφερ παρέκαμψε την ερώτηση κατά πόσο η Ουάσινγκτον θα παράσχει στρατιωτική βοήθεια στη μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας, η οποία έχει κατηγορήσει τη Ρωσία ότι παραβίασε την εδαφική της κυριαρχία στην περίπτωση της Κριμαίας.

«Μελετάμε όλους τους τρόπους βοήθειας», είπε ο Πφάιφερ, ο οποίος κάλεσε το Κογκρέσο να εγκρίνει ένα νομοσχέδιο οικονομικής βοήθειας για την Ουκρανία το οποίο έχει βαλτώσει εξαιτίας πολιτικών διαφωνιών.

Ο Πφάιφερ δήλωσε πως ο Πούτιν έχει να διαλέξει: «θα συνεχίσει να απομονώνεται περισσότερο, να πλήττει περισσότερο την οικονομία του, να μειώνει περισσότερο την επιρροή της Ρωσίας στον κόσμο ή θα κάνει το σωστό;».

Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα