Απειλει η πιονγκγιανγκ - σεουλ και ουασινγκτον αρχιζουν στρατιωτικες ασκησεις με προσομοιωτη

09:30 23/8/2016 - Πηγή: Fimotro
Οι ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις με την ονομασία Ulchi Freedom Guardian, που θα ολοκληρωθούν στις 2 Σεπτεμβρίου, αποτελούν ουσιαστικά μια προσομοίωση σε υπολογιστή μιας εισβολής στη...
Νότια Κορέα από τη Βόρεια, ωστόσο έχουν κινητοποιήσει 50.000 Νοτιοκορεάτες και 30.000 Αμερικανούς.

Κάθε χρόνο, η διεξαγωγή των ασκήσεων αυτών επιτείνει την ένταση στη χερσόνησο. Φέτος, οι ασκήσεις πραγματοποιούνται
εν μέσω μιας περιόδου πολύ μεγάλης αδιαλλαξίας μεταξύ των δύο κορεατικών κρατών. Η Ουάσινγκτον και η Σεούλ υποστηρίζουν ότι ο στόχος των ασκήσεων είναι αμιγώς αμυντικός.
Έπειτα από μήνες βορειοκορεατικών πυραυλικών δοκιμών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μετά την τέταρτη πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ τον Ιανουάριο, ορισμένοι ειδικοί εκτιμούν ότι οι διακορεατικές σχέσεις δεν ήταν ποτέ τόσο τεταμένες μετά τη δεκαετία του 1970.

Η νευρικότητα εντάθηκε ακόμη περισσότερο μετά τις πρόσφατες αυτομολήσεις από τον Βορρά, με πιο εμβληματική εκείνη που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, του δεύτερου στην ιεραρχία της πρεσβείας της Βόρειας Κορέας στη Βρετανία.
Χθες, εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Ενοποίησης προειδοποίησε για τον κίνδυνο υποκίνησης επιθέσεων από την Πιονγκγιάνγκ ή οργάνωσης δολοφονιών προσώπων που έχουν αυτομολήσει ή ακτιβιστών που κατηγορούν το βορειοκορεατικό καθεστώς.

Η Πιογκγιάνγκ εκλαμβάνει τις ασκήσεις ως πρόκληση.

Σε ανακοίνωσή του, ο Κορεατικός Λαϊκός Στρατός ανέφερε ότι οι μονάδες που βρίσκονται στα σύνορα είναι «σε πλήρη ετοιμότητα για να πραγματοποιήσουν σε αντίποινα προληπτικά πλήγματα εναντίον όλων των εχθρικών δυνάμεων που εμπλέκονται στην επίθεση».
Η παραμικρή παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας της Βόρειας Κορέας κατά τη διάρκεια των ασκήσεων αυτών θα έκανε να μετατραπεί η πηγή που την προκάλεσε «σ' έναν σωρό από στάχτη από προληπτικό πυρηνικό πλήγμα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του στρατού.
Keywords
Τυχαία Θέματα