Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη και του δεύτερου δράστη του μ. ζαφειρόπουλου

00:31 3/11/2017 - Πηγή: Fimotro

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον 30χρονο Αλβανό, που καταζητείται από την Αστυνομία, ως δεύτερος εμπλεκόμενος στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο Ένο Μάτα ήταν πρώην παίχτης της «Δόξας Μεγαλόπολης». Ο 30χρονος πήγε σχολείο στην Μεγαλόπολη, ενώ την δεκαετία του ’90 έπαιξε στην ποδοσφαιρική ομάδα της «Δόξας».

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, εμπλέκεται σε αρκετές κλοπές, ληστείες. Στην περιοχή παραμένουν οι γονείς του. Ο καταζητούμενος

Ένο Μάτα φέρεται να μην έχει πλέον επαφές με την οικογένειά του. Σύμφωνα με την Αστυνομία ο Ένο Μάτα, ο επονομαζόμενος και «κοντός» έχει διαφύγει στην Αλβανία και αναμένεται να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Προφυλακιστέος ο 32χρονος

Προφυλακιστέος, με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε ο 32χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε το δικηγόρο Μιχάλη Ζαφερόπουλο. Ο 32χρονος κατηγορούμενος, τα στοιχεία του οποίου δόθηκαν νωρίτερα στη δημοσιότητα, οδηγήθηκε νωρίτερα στον εισαγγελέα, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του μετά την απόδρασή του από τις φυλακές Κασσάνδρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 32χρονος φέρεται να έχει ομολογήσει λέγοντας ότι ήθελε να εκφοβίσει, όχι να σκοτώσει τον άτυχο δικηγόρο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά απο αστυνομικές πηγές, στο κρυσφύγετο βρέθηκαν όπλα, εκρηκτικά και δύο αστυνομικές στολές.

Οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι οι δυο Αλβανοί που δολοφόνησαν το δικηγόρο σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν τις στολές και να βοηθήσουν τους ηθικούς αυτουργούς, αυτούς δηλαδή που «παρήγγειλαν» τη δολοφονία του, να αποδράσουν από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Η άποψη αυτή ενιχύεται και απο τις καταγραφές συνομιλιών που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί.

Ωστόσο φαίνεται πως η σφαίρα που αστόχησε και αντί για τα πόδια πέτυχε τον άτυχο δικηγόρο στο στήθος και τα σχέδια… χάλασαν.

Τι αποκάλυψε η ΕΛ.ΑΣ

«Τους είπαμε να τον εκφοβίσουν και αυτοί τον σκότωσαν». Αυτή είναι η φράση που αποδίδεται σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στον αρχηγό των φερόμενων ως ηθικών αυτουργών, για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μέσα στο δικηγορικό του γραφείο.

Οι «εγκέφαλοι» της δολοφονίας, αρχικά προσέγγισαν τους δυο δράστες που βρίσκονταν εκτός φυλακής και τους έδωσαν εντολές για τον εκφοβισμό του δικηγόρου. Τους υποσχέθηκαν αμοιβή 20.000 ευρώ για την επιτυχία της ενέργειας, εκ των οποίων οι δράστες είχαν λάβει ήδη τις 3.000.

Έπειτα οι δυο δράστες, τηλεφώνησαν το πρωί της 12ης Οκτωβρίου στον άτυχο δικηγόρο και έκλεισαν ραντεβού μαζί του για το απόγευμα της ίδιας μέρας, δήθεν για να αναλάβει υπόθεση φίλου τους που κατηγορείτο για ληστεία. Αμέσως μετά την κλήση, ξεφορτώθηκαν το τηλέφωνο, το οποίο δεν βρέθηκε στην αστυνομική έρευνα.

Λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα, οι δυο δράστες εμφανίστηκαν στο δικηγορικό γραφείο όπου συζήτησαν για λίγο με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και τον εκπαιδευόμενο συνεργάτη του. Ο ένας εκ των δραστών βγήκε δυο φορές από το γραφείο, ώστε να ελέγξει το χώρο αλλά και αν υπήρχε άλλος άνθρωπος στο γραφείο.

Στη συνέχεια, οι δράστες με την απειλή όπλου πλέον, χώρισαν τους δυο άνδρες σε διαφορετικά γραφεία.

Οι δράστες ζήτησαν τη διεύθυνση του κατηγορούμενου για την υπόθεση της Energa, προκειμένου να απειλήσουν την οικογένειά του με στόχο να τον αναγκάσουν να τους δώσει τα χρήματα που ζητούσαν. Ο άτυχος δικηγόρος, τους έδωσε δικαστικό έγγραφο στο οποίο αναφερόταν η διεύθυνση, το οποίο βρέθηκε στην έρευνα που έγινε σε διαμέρισμα που έμεναν οι δράστες με έναν ακόμα 32χρονο ομοεθνή τους.

Αμέσως μόλις πήραν το έγγραφο στα χέρια τους, ο 30χρονος προέτρεψε τον 32χρονο να πυροβολήσει τον δικηγόρο στα πόδια, για να φύγουν. Εκείνος όμως πυροβόλησε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο στο στήθος από απόσταση 1,5 μέτρου, με αποτέλεσμα τον θάνατο του δικηγόρου.

Οι δύο φυσικοί αυτουργοί έφυγαν από την Αθήνα αμέσως μετά το έγκλημα και ο μεν 30χρονος διέφυγε στην Αλβανία, ο δε 32χρονος, αφού πέρασε από διάφορους καταυλισμούς Ρομά στην Πελοπόννησο, κατέληξε σε σπίτι σε οικισμό της Αχαϊας, όπου και συνελήφθη το περασμένο Σάββατο.

Πηγή: reader.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα