ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟ ΙΩΔΙΟ

10:05 1/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Ραδιενεργό ιώδιο εντοπίστηκε σε έναν υδροφόρο ορίζοντα που βρίσκεται 15 μέτρα κάτω από την κατεστραμμένη πυρηνική μονάδα της Φουκουσίμα. Αυτό δήλωσε απόψε ο φορέας εκμετάλλευσης της μονάδας αυτής, Tokyo Electric Power (Tepco)...
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι σε δείγμα νερού που ελήφθη την Τετάρτη κάτω από τον αντιδραστήρα 1 της μονάδας, παρουσίασε ένα επίπεδο 430 μπεκερέλ ανά κυβικό εκατοστό.
«Αυτό το επίπεδο
ήταν "10.000 φορές ανώτερο" από το επιτρεπόμενο όριο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα υψηλό αριθμό», υπογράμμισε, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο το ποσοστό αυτό να αναθεωρηθεί την Παρασκευή.
Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας σχεδιάζει να πάρει τον έλεγχο της Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας Τόκιο, που είναι η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού στη Φουκουσίμα, ενισχύοντάς την με ενέσεις ρευστότητας από τα κρατικά κεφάλαια, όπως αναφέρει η ιαπωνική εφημερίδα Μαϊνιτσί.
Όμως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να συμμετέχει με ποσοστό μεγαλύτερο του 50% στην εταιρεία διότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε επί της ουσίας κρατικοποίησή της, όπως δήλωσε ανώνυμος κυβερνητικός αξιωματούχος.
Η εφημερίδα που βασίζει το ρεπορτάζ στις αναφορές του ίδιου κυβερνητικού στελέχους, επισημαίνει την τοποθέτηση του ότι η βοήθεια προς την εταιρεία " Θα είναι υπό μορφή ένεσης ρευστότητας μέσω επένδυσης κεφαλαίων, που θα επιτρέπουν στην κυβέρνηση να έχει ισχυρή συμμετοχή στη διοίκηση της εταιρείας ".
Μία σειρά άστοχων κινήσεων και λαθών, μαζί και με δείγματα ανεπαρκούς διοίκησης, επέκτειναν το έλλειμμα αξιοπιστίας της εταιρείας. Η υποβαθμισμένη επικοινωνία οδήγησαν πολλές φορές σε έντονη ανταλλαγή σχολίων κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης εκπροσώπων του τύπου, καθώς οι δημοσιογράφοι απαιτούσαν πληρέστερη και πιο αντικειμενική πληροφόρηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα