Από την τρίτη έρχεται νέο κύμα καύσωνα!

11:39 9/7/2017 - Πηγή: Fimotro

Νέο κύμα καύσωνα αναμένεται να χτυπήσει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, ξεκινώντας με 38-39 βαθμούς τη Δευτέρα και το θερμόμετρο να ξεπερνά τους 40 βαθμούς από τον Τρίτη.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, ο υδράργυρος πιθανότατα θα φτάσει έως τους 42 βαθμούς. Ωστόσο, ο καύσωνας θα είναι πιο ήπιος σε σύγκριση με το προηγούμενο κύμα που έπληξε τη χώρα για ένα τετραήμερο.

Έτσι, από την Κυριακή θα αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία στα επίπεδα των 37-38°C και τοπικά 39°C στα ηπειρωτικά τμήματα. Οι τιμές αυτές είναι καθ’όλα φυσιολογικές ειδικά για το 1ο δεκαήμερο

του Ιουλίου. Τη Δευτέρα η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Την Τρίτη όμως, θα υπάρξει νέα άνοδος της θερμοκρασίας και έτσι, ενώ μέχρι εχθές φαινόταν ότι ο καύσωνας θα μας επηρεάσει από την Τετάρτη, τα προγνωστικά μοντέλα τον φέρνουν λίγο πιο νωρίς.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 40°C, ενώ στα κεντροδυτικά τμήματα του νομού ο υδράργυρος πιθανώς να φτάσει τους 41°C. Πολύ μικρή η πιθανότητα, σε αυτά τα τμήματα, η θερμοκρασία να ξεπεράσει τους 41°C. Στις παραλιακές περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει στους 37-38°C.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή:

Αίθριος ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με σποραδικούς όμβρους στα βόρεια ορεινά. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί ασθενείς.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 16 ως 35 και τοπικά στην Κεντρική Μακεδονία ως 36 βαθμούς κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά οπότε στα ορεινά της Ηπείρου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά βορειοδυτικοί.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 18 ως 37 βαθμούς κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου από 19 ως 34 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά οπότε στα ορεινά της Θεσσαλίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
ΑΝΕΜΟΙ: Στα δυτικά και βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 19 ως 37 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 23 ως 30 βαθμούς κελσίου. Στη Νότια Κρήτη η μέγιστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 23 ως 33 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 24 ως 35 πιθανώς τοπικά ως 36 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια κυρίως ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα γύρω ορεινά είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 22 ως 34 βαθμούς κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα