Ανεπαρκες το πορισμα για τις γερμανικες αποζημιωσεις...

18:57 25/2/2014 - Πηγή: Fimotro
...ΓΙΑΤΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΣ...
Επιφυλάξεις για την επάρκεια του πορίσματος για τις γερμανικές αποζημιώσεις που του παρέδωσε πρόσφατα ομάδα εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) εξέφρασε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ...
στη Βουλή σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η δική μου πρόγνωση, δεν είναι πρόγνωση που θα συνιστούσα να ακολουθήσει η Ελληνική Δημοκρατία».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών κατά την ενημέρωση που παρείχε
στα μέλη της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής είπε ότι έχει καλέσει την Ολομέλεια του ΝΣΚ να τοποθετηθεί -γνωμοδοτήσει επί του πορίσματος της ομάδας εργασίας και εξήγησε: «Θεώρησα αναγκαίο να παρακαλέσω το ΝΣΚ να συνεργαστεί συγκεκριμένα με ΤτΕ, ΥΠΟΙΚ και ΥΠΕΞ και με όποιον άλλο ερευνητή προκειμένου να ορίσει και προσδιορίσει χρηματοοικονομικά τις τυχόν απαιτήσεις».

Πρόσθεσε πως: «Το πρόβλημα είναι ουσιαστικό και οικονομικό και πρέπει να μας πει το ΝΣΚ αν έχουμε ενεργές αξιώσεις, αν αυτές προσδιορίζονται και στην συνέχεια να δούμε αν έχουμε το δικονομικό πλαίσιο δηλαδή το αρμόδιο δικαστήριο» ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες δεν συνδέονται με τους πολιτικούς χειρισμούς αν και όπως είπε «σε πολιτικό επίπεδο θέτουμε συνεχώς το θέμα των αποζημιώσεων».

Επισήμανε ότι: «Το πόρισμα έχει ανάγκη συμπλήρωσης για τα οικονομικά του στοιχεία. Κατά την δικονομική του δε διάσταση... η δική μου πρόγνωση δεν είναι πρόγνωση που θα συνιστούσα να ακολουθήσει η Ελληνική Δημοκρατία. Πρέπει να γίνει ολοκλήρωση του πορισματος αν θέλουμε να υπερασπιζόμαστε τα εθνικά συμφέροντα και όχι να καλλιεργούμε ζητήματα για εσωτερική κατανάλωση» ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη πρωτοβουλία της εβραϊκής κοινότητας Θεσσαλονίκης να διεκδικήσει αποζημιώσεις για λύτρα που κατέβαλε προς τις δυνάμεις κατοχής.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα