Αναθεωρει προς τα επανω τις προβλεψεις της για το αεπ τηδ ευρωζωνης...

08:59 20/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Οι αναλυτές της UBS προχωρούν σε αύξηση των προβλέψεών τους για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης, από -0,7% σε -0,4% για το 2013 και από 0,8% σε 1,1% για το 2014...

Όπως σημειώνουν ωστόσο, η βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης δεν περιορίζεται μόνο στη ζώνη του ευρώ – κι έτσι η UBS αυξάνει και τις προβλέψεις της και για τη Βρετανία, την Ελβετία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία.
Τα πολύ γερά οικονομικά δεδομένα του δευτέρου τριμήνου και η αύξηση των βασικών δεικτών της οικονομίας, αποτελούν καλό οιωνό για τα επόμενα τρίμηνα, όπως επισημαίνει η UBS. Η ανάκαμψη της Ευρωζώνης θα είναι βιώσιμη, παρά τον ρυθμό που ακολουθεί προς το παρόν και παρά τον κίνδυνο πιθανών εμποδίων στον δρόμο της.
Όπως τονίζει η UBS, συνεχίζει να αναμένει ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει τα επιτόκια σε αναμονή για το άμεσο μέλλον, αλλά εάν η ψυχολογία της αγορας και της οικονομίας καθώς και τα στοιχεία της οικονομικής δραστηριότητας, δουν νέες απογοητεύσεις, τα περαιτέρω μέτρα χαλάρωσης στην πολιτική της ΕΚΤ μπορεί να γίνουν όλο και πιο απαραίτητα.
Keywords
Τυχαία Θέματα