Αναπτύσσεται τεχνητή νοημοσύνη που θα προσλαμβάνει και θα απολύει προσωπικό!

11:56 3/1/2017 - Πηγή: Fimotro

Τεχνητή νοημοσύνη που θα αναλάβει την πρόσληψη και την απόλυση εργαζομένων φαίνεται πως αναπτύσσεται, προκειμένου να διοικούνται οι εταιρείες χωρίς ίχνος συναισθηματισμού.

Η ομάδα των μηχανικών, στη Bridgewater Associates LP, το μεγαλύτερο hedge fund του κόσμου, δουλεύουν πάνω σε ένα πρόγραμμα, το οποίο ο ιδρυτής του, Ρέι Ντάλιο, έχει χαρακτηρίσει «Βιβλίο του Μέλλοντος» (Book of the Future). Ο στόχος είναι το νέο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης να αναλάβει καθήκοντα

καθημερινού μάνατζμεντ, χωρίς καμία δόση συναισθήματος, προκειμένου να διοικούνται καλύτερα και πιο αποτελεσματικά οι εταιρείες.

Σύμφωνα με αυτό το εγχείρημα, οι περισσότερες αποφάσεις θα λαμβάνονται από υπολογιστές. Το σχέδιο του Ντάλιο είναι σε διάστημα πέντε ετών οι υπολογιστές, εκτός από προσλήψεις και απολύσεις, να είναι σε θέση να διαχειρίζονται και τυχόν διαφωνίες ανάμεσα στους εργαζομένους.

Όπως τονίζει δημοσίευμα της Wall Street Journal, το fund δημιούργησε την ομάδα των προγραμματιστών (Systematized Intelligence Lab) στις αρχές του 2015. Επικεφαλής της ομάδας είναι ο Ντέιβιντ Φερούτσι, ο οποίος προηγουμένως είχε ηγηθεί της ανάπτυξης του υπερυπολογιστή Watson στην ΙΒΜ.

Οι εργαζόμενοι στην Bridgewater έχουν ξεκινήσει ήδη να βαθμολογούν τους συναδέλφους τους ηλεκτρονικά, ενώ από τη βαθμολογία προκύπτει και η «κάρτα» κάθε εργαζομένου με τα καλύτερα προσόντα και τις αδυναμίες τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αναπτύσσεται,anaptyssetai