Αμεση αναγκη για νεα ρυθμιση σε 72 δοσεις προς τα ασφαλιστικα ταμεια απο το υπ. εργασιας

Αγαπητό Fimotro,
Θέλω να σας μεταφέρω ένα τεράστιο πρόβλημα της αγοράς γιατί είμαι φοροτεχνικός και δέχομαι καθημερινά τη πίεση των επιχειρήσεων που 9 στις 10 οφείλουν εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία. Πριν 3 μήνες λοιπόν...
βγήκε η νέα ρύθμιση "νέα αρχή" για τους οφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων.
Όλοι έσπευσαν να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να γίνει ο έλεγχος και να τους βεβαιωθεί το τελικό ποσό (χρέος) για να προβούν σε ρύθμιση. Ξαφνικά ενώ τα υποκαταστήματα είχαν τα χαρτιά 1-2 μήνες στα γραφεία
τους, ειδοποίησαν τους επιχειρηματίες ότι ολοκλήρωσαν τον έλεγχο και πρέπει να μεταβούν άμεσα στο ίκα να παραλάβουνε το υπηρεσιακό μέσα σε 5 μέρες αλλιώς θα χάσουνε τη ρύθμιση και δεν θα μπορούν να μπούνε στις 48 δόσεις !! Που ακούστηκε αυτό να μη δίνεται εύλογο διάστημα προκειμένου κάποιος να πληρώσει το χρέος του?

Με απλά λόγια ένας που χρωστούσε πχ 60 χιλιάδες θα έπρεπε να βρει άμεσα γύρω στα 1500 ευρω αλλιως χάνει τη ρύθμιση για τη "νέα αρχή" και δεν μπορεί να υποβάλει ξανά αίτηση για αυτήν. . Αυτό είχε ως συνέπεια χιλιάδες επιχειρήσεις να μη μπορέσουν καν να μπούνε στη ρύθμιση για τις 48 δοσεις παρά μόνο στις 12 για πάγια ρύθμιση που για έναν που χρωσταει 40-50 χιλιάδες πχ είναι αδυνατο να δινει 5 χιλιάδες το μήνα συν τις τρέχοντες εισφορές του.
Και το πιο παράλογο από όλα είναι ότι ενώ δεν κατέβαλε κάποιος τη προκαταβολή (πρώτη δόση) έχασε τη ρύθμιση. . Αυτό είναι ανήκουστο και απαράδεκτο γιατί πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο.. Έπρεπε να ισχύει αυτό που ισχύει και στις εφορίες... ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΔΕΝ ΔΩΣΕΙΣ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΆΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ.

Κι όμως το υπουργείο κωφεύει γιατί όσα σας καταγγέλω είναι και αιτήσεις όχι μόνο από επιχειρηματίες αλλά και από διευθυντικά στελέχη του ΙΚΑ και του ταμείου εσόδων ικα και οαεε που δέχονται καθημερινά τις ίδιες καταγγελίες και έχουν μεταφέρει στο υπουργείο την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ για νέα ρύθμιση με 72 δόσεις για όσους οφείλουν στα ταμεία προκειμένου να αναπνεύσει η αγορα!!!

Θυμίζω και προχθεσινή συνέντευξη του διοικητή του ΙΚΑ (Ροβέρτου Σπυρόπουλου) στο ΣΚΑΙ που ανέφερε και ο ίδιος ότι επιβάλλεται νέα ρύθμιση ΑΜΕΣΑ από το υπουργείο για 72 δόσεις !!!

Υ.Γ. Όσα σας αναφέρω θα αποφέρουνε χιλιάδες έσοδα στα ταμεία του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ από επιχειρήσεις που θέλουνε να ρυθμίσουνε αλλά με λογικές μηνιαίες δόσεις. Κανείς δεν καταλαβαίνει λοιπόν γιατί δε προχωρά σε αυτό το μέτρο το υπουργείο αφού μια ρύθμιση με 72 δόσεις θα είναι κατάσταση win win και για κράτος και για επιχειρήσεις.

Απορώ... Δεν θέλει έσοδα το κράτος;

Ευχαριστώ,,,
Keywords
Τυχαία Θέματα