''αμεσες και συγκεκριμενες οι απειλες της αλ καιντα''...

10:32 5/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Η ασυνήθιστη απόφαση των ΗΠΑ να κλείσουν προσωρινά περισσότερες από 20 πρεσβείες τους σε όλο τον κόσμο ...
υπαγορεύτηκε από το γεγονός ότι υποκλάπησαν μηνύματα υψηλόβαθμων στελεχών της Αλ Κάιντα, δήλωσαν σήμερα αμερικανοί αξιωματούχοι.
Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικλ Μακόλ, κάνοντας λόγο για «μια από τις πιο
αξιόπιστες και πιο συγκεκριμένες απειλές» που έχει δει ο ίδιος μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Η απειλή επίθεσης φαίνεται να είναι «άμεση», είπε ο Μακόλ μιλώντας στο κανάλι CBS.
«Υπάρχει ένα μεγάλο κύμα (πληροφοριών) που κάνουν λόγο για απειλές και σε αυτό αντιδρούμε», εξήγησε στο ABC ο στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού. Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι οι απειλές της Αλ Κάιντα στρέφονται εναντίον όλων των δυτικών συμφερόντων, σημειώνοντας ότι αυτή τη φορά ήταν «πιο συγκεκριμένες» απ' ότι στο παρελθόν.
Συναγερμός για ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις από την Αλ-Κάιντα Ο ακριβής στόχος δεν είναι γνωστός όμως «ο σκοπός είναι σαφής: η ιδέα είναι να επιτεθούν σε δυτικά συμφέροντα, όχι μόνο στα αμερικανικά», συνέχισε. Σήμερα, 25 πρεσβείες και προξενεία των ΗΠΑ σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ασίας παρέμειναν κλειστές. Τις πρεσβείες τους στην Υεμένη έκλεισαν επίσης για δύο ημέρες η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία.
Κλειστές πρεσβείες των ΗΠΑ λόγω τρομοκρατικής απειλής Ο βουλευτής και μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ντατς Ράπερσμπεργκ, δήλωσε ότι οι αμερικανικές αρχές «έλαβαν πληροφορίες για το γεγονός ότι υψηλόβαθμα στελέχη της Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο έκαναν λόγο για μια μεγάλη επίθεση». «Πιστεύουμε ότι (η επίθεση) θα σημειωνόταν πιθανότατα στη Μέση Ανατολή ή κοντά σε μια πρεσβεία, όμως δεν υπάρχει κάποια εγγύηση», είπε από την πλευρά του ο Πίτερ Κινγκ, που είναι μέλος της ίδιας επιτροπής.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα