Αλβανοι και γνωριμοι της ελ.ας. οι δολοφονοι της παρου

09:53 14/8/2012 - Πηγή: Fimotro
Ρεπορτάζ : Στέλιος Βραδέλης
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Τη διαφυγή των δραστών της αιματηρής ληστείας στην Πάρο προς την Αλβανία προσπαθεί να εμποδίσει η Ελληνική Αστυνομία. Οι διωκτικές Αρχές γνωρίζουν τα μέλη της συμμορίας που την προηγούμενη Παρασκευή...
λήστεψαν 45.000 ευρώ από τα ταμεία του υποκαταστήματος της Alpha Bank στη Νάουσα της Πάρου και στη συνέχεια δεν δίστασαν να σκοτώσουν εν ψυχρώ τον 53χρονο οδηγό ταξί Δημήτρη Μίχα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία
που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία οι δράστες είναι ηλικίας 30-35 ετών και έφτασαν στην Πάρο τρεις-τέσσερις ημέρες πριν από τη ληστεία. Για τη σύνθεση της εγκληματικής ομάδας αστυνομικοί της Ασφάλειας που ασχολούνται με την εξιχνίαση της υπόθεσης εκφράζουν τη βεβαιότητά τους πως αποτελούνταν από αλβανούς κακοποιούς ενώ συσχετίζει τουλάχιστον ένα από τα μέλη της σπείρας με αλβανό κακοποιό που είχε διαφύγει αστυνομικής καταδίωξης στο Ελληνικό στις 10 Νοέμβριου του 2010.
Σε εκείνη την υπόθεση δύο αλβανοί κακοποιοί χρησιμοποίησαν ένα κλεμμένο Opel Corsa, το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε για τη διαφυγή των τεσσάρων κακοποιών μετά τη ληστεία της Παρασκευής. Ο δύο κακοποιοί τότε είχαν αφαιρέσει από ιδιώτη το ποσό των 800 ευρώ έξω από το πολυκατάστημα Praktiker στο Ελληνικό και του αφαίρεσαν και το αυτοκίνητό του. Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ καταδίωξαν και συνέλαβαν τον έναν από τους δύο κακοποιούς αλλά κατάφερε να ξεφύγει ο οδηγός του Corsa. Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί στις 8 Νοεμβρίου 2010 και οι κακοποιοί τού είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες από υπαρκτά οχήματα ίδιου ακριβώς χρώματος και μάρκας. Η Αστυνομία έχει ήδη στα χέρια της τη λίστα με τα τηλεφωνήματα του καρτοκινητό που έπεσε από έναν από τους κακοποιούς στην προσπάθειά τους να διαφύγουν και έχει εντείνει τις προσπάθειες ανεύρεσής τους προτού αυτοί περάσουν τα σύνορα με την Αλβανία, όπως εκτιμούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν. Απαντήσεις αναμένει η Αστυνομία και από τα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου έχουν μεταφερθεί για εξέταση ένα καπέλο τύπου τζόκεϊ, το οποίο σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες έπεσε από έναν από τους ληστές, αλλά και ένα μαντίλι, που επίσης ανήκε στους κακοποιούς.
Χθες σε κλίμα βαθιάς οδύνης κηδεύτηκε στην Πάρο ο 53χρονος Δημήτρης Μίχας. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική μελέτη ο οδηγός ταξί που προσπάθησε να σταματήσει τους ληστές δέχτηκε τέσσερις σφαίρες, ενώ θανατηφόρος αποδείχτηκε ο πυροβολισμός που δέχτηκε στον λαιμό.
Keywords
Τυχαία Θέματα