Αλλος ενας νεκρος απο το μακελειο της παρασκευης στο παρισι...

«Επίδειξη ευθύνης»: με αυτόν τον «αμφίσημο» -και θα εξηγήσουμε ευθύς αμέσως γιατί τον χαρακτηρίζουμε ...
έτσι- τίτλο, υποδέχεται στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η «Αυγή» την χθεσινή διαδικασία στη Βουλή και την υπερψήφιση του δεύτερου πακέτου προαπαιτουμένων.

Η αμφισημία του τίτλου έχει να κάνει με το... τι ακριβώς χαρακτηρίζει ως «επίδειξη ευθύνης» η φίλα προσκείμενη στην κυβέρνηση εφημερίδα. Και αυτό, γιατί, ως «καπέλο» πάνω από τον τίτλο, αναφέρει: «Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή
το δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων», ενώ η «λεζάντα» που συνοδεύει τον τίτλο, αναγράφει: «Αρνήθηκαν ψήφο και τέθηκαν εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛΛ οι Στ. Παναγούλης και Ν. Νικολόπουλος - Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Γ. Σακελλαρίδης και αντικαταστάθηκε από τον Χρ. Βερναρδάκη».

Τι είναι, άραγε, επίδειξη ευθύνης, κατά την «Αυγή»; Η υπερψήφιση ενός ακόμα πακέτου με οδυνηρά προαπαιτούμενα για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, όταν πριν από μερικούς μήνες, η ίδια εφημερίδα ήταν που ύψωνε τη «σημαία» του αντιμνημονιακού μετώπου; Ή η διαγραφή και απομάκρυνση βουλευτών που διαφοροποιούνται από τις θέσεις του Μεγάρου Μαξίμου, όταν ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ΣΥΡΙΖΑ είναι -ή, καλύτερα, ήταν- η ανάδειξη των διαφορετικών απόψεων εντός του κόμματος;

Στο πρωτοσέλιδο, πάντως, επισημαίνεται ακόμη η «αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να βγάλει "τα κάστανα από τη φωτιά" και τη χώρα από την κρίση», οπότε η σωστή απάντηση στο παραπάνω ερώτημα περί «επίδειξης ευθύνης», είναι μάλλον η πρώτη.

Βρε, πώς αλλάζουν οι καιροί
Keywords
Τυχαία Θέματα