Αλλαζουν ολα στην νεριτ (ερτ)! ερχεται ο προεδρος της ebu jean-paul philippot

13:44 16/6/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Έπρεπε να περάσει ένας χρόνος για να καταλάβει η συγκυβέρνηση , ότι με το «μαύρο» που έριξε στην ΕΡΤ, έκανε το μεγαλύτερο κοινωνικό έγκλημα, που έχει διαπράξει ποτέ Ελληνική κυβέρνηση....
ακόμα και χούντα(!). Έπρεπε να διασυρθεί η Ελλάδα διεθνώς- και να διασύρεται-για να καταλάβουν κάτι, που ήταν κατανοητό ακόμη και σε παιδιά του νηπιαγωγείου, και να κλονιστεί η συγκυβέρνηση με την αποχώρηση Κουβέλη. Μια λάθος επιλογή που δεν
θα έκανε, ούτε το πλέον σχιζοφρενικό μυαλό.

Ή λάθος απόφαση αποδεικνύεται, περίτρανα από τη νέα διοίκηση που έχει περισσότερο μυαλό αν και βρίσκεται ακόμα στην αρχή. Ευθύνες επιρρίπτονται στην προηγούμενη και τον Καψή, που φαίνεται ότι έπαιζαν το «....λί τους». Ο κ. Μακρυδημήτρης, με την αποφασή του, να αναθέσει την οργάνωση και μελέτη του φορέα σε δικηγορικό γραφείο, προκύπτει ότι:

«πέρασαν 8 μήνες, υπό την εποπτεία του πρώην υφυπουργού Παντελή Καψή, και η διοίκηση του Γ. Προκοπάκη δεν είχε καταρτίσει σχέδιο λειτουργίας. Και επιπλέον η EBU αποδέχθηκε αυτό το απαράδεκτο καθεστώς. Στο μέλλον θα καταρτιστεί το επιχειρησιακό σχέδιο της ΝΕΡΙΤ». Μετά από αυτή τη «διαπίστωση» όλα αλλάζουν... στο φορέα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, από κυβερνητικούς κύκλους, και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά η νέα διοίκηση και η νέα υφυπουργός κ. Σοφία Βούλτεψη, αρμόδια για τα ΜΜΕ, θα προσπαθήσουν να βρούν μια λύση μπροστά στο αδιέξοδο. Άγνωστο παραμένει εάν η συνάντηση γίνει σύντομα η αμέσως μετά το Mundial. Από την όλη διαδικασία έχει αποκλειστεί ο Γιώργος Μουρούτης!!!

Το βάρος πέφτει επάνω στον υπουργό επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού κ. Κώστα Μπούρα και τη Σοφία Βούλτεψη. Σύντομα σε μια συνάντηση στο μαξίμου, παρουσία και της νέας διοίκησης, σε ανώτατο επίπεδο θα ληφθούν αποφάσεις. Εάν δεν αποδώσει αυτή η συνάντηση, δεν αποκλείεται να έχουμε ανακατατάξεις και πάλι.

Αυτή τη στιγμή το ραδιομέγαρο και η ΝΕΡΙΤ είναι υπό διάλυση και αποσύνθεση. Συγκεκριμένα:

Η ΝΕΡΙΤ, έχει ιδρυτικό νόμο. Εποπτικό Συμβούλιο, διοικητικό Συμβούλιο, 4 «γενικούς διευθυντές», κάποιους «ψευτοδιευθυντές» και 35-50 υπαλλήλους που ανήκουν και μισθοδοτούνται από το «μόρφωμα» ΝΕΡΙΤ, οι οποίοι προσελήφθηκαν κάτω από αδιαφανείς διαδικασίες. Η ΝΕΡΙΤ, για να βγάζει το προγραμμά της, νοικιάζει όλο το προσωπικό της ΔΤ, δηλαδή τους διμηνίτες 700-1000 άτομα για να κάνει τη δουλειά της, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν Αύγουστο και Οκτώβρη και ανανεώνονται με «ντροπολογίες» στη Βουλή. Κάτι πρωτόγνωρο και πρωτοφανές σε παγκόσμια κλίμακα τηλεοπτικού δημόσιου φορέα.

Η νέα διοίκηση θέλει να παρουσιάσει νέο σχέδιο λειτουργίας του φορέα και να καταργήσει όλα τα προηγούμενα. Εάν τα όσα σχεδιάζει επαληθευτούν, τότε κάτι καλό θα προκύψει για όλους τους εργαζόμενους και τους απολυμένους, που αγωνίζονται αδιάκοπα εδώ και έναν χρόνο μέσω της ERTopen για μια ελεύθερη και ανοιχτή ΕΡΤ.

Ο τραυματισμός στελέχους της ΠΟΣΠΕΡΤ από σεκιουριτά της ΝΕΡΙΤ, που προσπάθησε να τον εμποδίσει να κατεβάσει τη «μαύρη»σημαία από την κεντρική είσοδο του Ραδιομεγάρου, στη μνήμη των νεκρών της ΕΡΤ με εντολή της διοίκησης, το μεσημέρι της Παρασκευής, δείχνει ότι τα πράγματα μπορεί να φθάσουν και στα άκρα.

Στόχος είναι να καταρτήσει νέο Γενικό κανονισμό προσωπικού, λειτουργίας και οργανογράμματος, με ευέλικτες υπηρεσίες και όχι γραφειοκρατία. Στα πλαίσια αυτά θα αποκεφαλιστούν όλοι οι γενικοί διευθυντές, και όποια αλλά πρόσωπα, δεν προσαρμοστούν στις νέες λειτουργίες του φορέα.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι οι προκηρύξεις, ΑΣΕΠ και καλλιτεχνικού προσωπικού, βρίσκονται σε εξέλιξη, με πολύ αργό ρυθμό, στην εκκαθάριση των ενστάσεων και προσλήψεων, ενώ υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για την εγκυρότητά τους. Και αυτό διότι ο έλεγχος γίνεται από μία δικηγόρο και ένα πρόσωπο της ICAP, ενώ υπάρχει και εισαγγελική έρευνα, για πλαστά έγραφα και παρατυπίες.

Σύντομα θα έχουμε νεότερα, αφού εντός της εβδομάδος-εκτός απροόπτου-φθάνει στην Ελλάδα για το θέμα (ΕΡΤ)ΝΕΡΙΤ και ο πρόεδρος της EBU Jean-Paul Philippot, που θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες και τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ!
Keywords
Τυχαία Θέματα