Αλέξης τσίπρας: «σε μένα δεν περνάνε τέτοια» – το φίδι και ο αλέξανδρος! (βίντεο)

Γράφει ο Κ.Π.

([email protected])

Ο Αλέξης Τσίπρας, επισκεπτόμενος την Κρήτη, θυμήθηκε τον παλιό καλό εαυτό του σε μια τυπική συνάντηση με τους αγρότες και έχασε την ψυχραιμία του. Γύρισε πολλά χρόνια πίσω όταν πρωταγωνιστούσε στις καταλήψεις και διαδηλώσεις, με υψωμένο το χέρι του σε τοίχους και αφισοκολλήσεις.

Τώρα σε μια απίθανη έκρηξη θυμού, αντί να υψώσει το χέρι, την πλήρωσε το τραπέζι.

Όσοι είδαν την έκρηξη του πρωθυπουργού στα δελτία ειδήσεων έμειναν έκπληκτοι για μια τέτοια συμπεριφορά μπροστά στα ΜΜΕ. Από θεατής ο ίδιος σε μια εκδήλωση που πήγε να ακούσει, έγινε πρωταγωνιστής θεατρικής παράστασης, κατηγορώντας αγρότες και ΜΜΕ για θέατρο και τηλεοπτικό Σόου, ζητώντας να αποχωρήσουν από την αίθουσα για να μην ακουστούν αλήθειες εκ μέρους των αγροτών μπροστά στις κάμερες.

Όταν το 2014 ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όργωνε την Ελλάδα και ανέβαινε στα τρακτέρ, τα ΜΜΕ τον ακολουθούσαν και τους είχε αδυναμία για δηλώσεις και προβολή βοηθώντας τον να καταλάβει την εξουσία. Τώρα στρέφεται εναντίον τους, διότι το ψέμα και η αλήθεια πονάει. Το Μαξίμου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός με αρχιτέκτονα τον Νίκο Παππά έχουν κηρύξει τον πόλεμο στον, έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, πιστεύοντας ότι έτσι θα κερδίσουν χρόνο και παραμονή στην εξουσία.

Όλα αυτά που συμβαίνουν στην συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μου θυμίζουν δυο κλασικές ταινίες του παλιού Ελληνικού κινηματογράφου. Τον «Μαυρογιαλούρο» με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα «Υπάρχει και φιλότιμο» του 1965. Ως υπουργός ο Μαυρογιαλούρος-Κωνσταντάρας επισκέπτεται την περιφέρεια και μέσα από συζητήσεις διαπιστώνει την διάβρωση του κρατικού μηχανισμού-του κόμματος-την ανεπάρκεια και διαφθορά. Από τότε μέχρι σήμερα ο Μαυρογιαλούρος γίνεται μέρος της πολιτικής ορολογίας των Ελλήνων πολιτικών κάθε προεκλογική περίοδο, και η ατάκα… Φάγανε…Φάγανε…Φάγανε… έχει μείνει ιστορική!

Η άλλη ταινία που απεικονίζει τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα γυρίστηκε το 1961 είναι το «Ζητείται ψεύτης», που ασχολείται με τις πελατειακές σχέσεις των ψηφοφόρων των πολιτικών. Στον απίθανο ρόλο του «ψευτοθόδωρου» ο Ντίνος Ηλιόπουλος. Ο Θεόδωρος Πάρλας η Ψευτοθόδωρος, επαγγελματίας ψεύτης έρχεται από την επαρχία στην Αθήνα για να βρει δουλειά και προσλαμβάνεται από τον βουλευτή Φερέκη-Παντελή Ζερβό ως γραμματέας του.

Οι ατάκες και τα ψέματα του ψευτοθόδωρου στους ψηφοφόρους του βουλευτή είναι ιστορικές και ξεκαρδιστικές που σήμερα είναι πιο επίκαιρες από τους κυβερνώντες. Με τις πιο χαρακτηριστικές το: Ο Ρωμιός θέλει ψέματα…Και ο καβγάς για το «πάπλωμα».

Αλήθεια αν σήμερα υπήρχαν συγγραφείς-Κωμωδιογράφοι του μεγέθους Ψαθά-Πρετεμντέρη-Σακελάριου-Γιανακόπουλου και πολλών άλλων θα είχαν απίθανες εμπνεύσεις για πολιτική σάτιρα.

Εμείς για να μην μείνουμε έξω από το πολιτικό κλίμα των ημερών αφιερώνουμε στο ΣΥΡΙΖΑ τους ΑΝΕΛ την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό το λαϊκό άσμα το «Φίδι κι ο Αλέξανδρος» με ερμηνευτή τον Γιώργο Νταλάρα. Κυκλοφόρησε το 1985 σε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου και στοίχους Αντώνη Ανδρικάκη. Διαβάστε τους στοίχους και αν έχετε χρόνο ακούστε και το άσμα με παραλήπτη τον Αλέξη!

Είκοσι χρόνια στο μπερντέ κρυφά παραμονεύω
και πίσω απ’ τον Αλέξανδρο το φίδι αγριεύω
Αλέκο μη χαρίζεσαι καθάρισε το χτήνος
θέλει δουλειά κι υπομονή μου απαντά εκείνος

Κι εγώ που δεν κατάλαβα ενάμιση αιώνα
πως έχω γίνει θεατής σ’ ένα φτιαχτόν αγώνα
Το φίδι κι ο Αλέξανδρος τα κάνανε πλακάκια
κι όλος ο θίασος σκιών βαράει παλαμάκια

Τελείωσε η παράσταση και σβήσανε τα φώτα
κι αν θέλεις λεπτομέρειες τον εαυτό σου ρώτα
Αλέκο μη χαρίζεσαι καθάρισε το χτήνος
θέλει δουλειά κι υπομονή μου απαντά εκείνος

Keywords
Τυχαία Θέματα