Ακόμη δύο ημέρες καύσωνα με 41°c – σαββατοκύριακο με έντονα φαινόμενα στα βόρεια

14:31 11/8/2017 - Πηγή: Fimotro

Το κύμα καύσωνα συνεχίζεται σήμερα και αύριο με το θερμόμετρο να δείχνει ακόμα και τους 41°C.

Όμως το Σάββατο και από το μεσημέρι το σκηνικό του καιρού αλλάζει, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τα στοιχεία από τους δορυφόρους «δείχνουν» βροχές, καταιγίδες αλλά και χαλάζι σε περιοχές της Β. Ελλάδας.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού από

τον υποδιοικητή της ΕΜΥ, Θ. Κολυδά

Όπως είπε ο υποδιοικητής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, μέχρι και το Σάββατο το μεσημέρι θα παραμείνουν οι μέγιστες θερμοκρασίες 39-40 βαθμούς Κελσίου για τη Β. Ελλάδα, στα δυτικά το θερμόμετρο θα δείξει 40 – 41°C, λίγο ποιο χαμηλή θα είναι η θερμοκρασία στα νησιά του Ιουνίου, στα ανατολικά ηπειρωτικά ο υδράργυρος θα «σκαρφαλώσει» στους 39-40 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία δεν προβλέπεται να ξεπεράσει τους 33-35°C.

Από το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή αναμένονται έντονες καταιγίδες στη Β. Ελλάδα. Συγκεκριμένα τα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν πρώτα τη Δ. Μακεδονία, στη συνέχεια περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θράκης και μάλιστα τα μετεωρολογικά δεδομένα δείχνουν ενίσχυση των ανέμων που θα φτάσουν τα 6 ακόμη και τα 7 μποφόρ.

Για τη Δευτέρα, την Τρίτη και τον Δεκαπενταύγουστο το κύριο χαρακτηριστικό, όπως είπε στην ΕΡΤ ο Θοδωρής Κολυδάς, θα είναι η βελτίωση του καιρού με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 31-32°C στα βόρεια, τους 34-35°C στις δυτικές περιοχές της χώρας, στα κεντρικά ηπειρωτικά τους 33-34 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου το θερμόμετρο θα δείξει 29-30 βαθμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα