Αιφνιδιαστικοι ελεγχοι της πνο για δεδουλευμενα ναυτικων...

...ΠΟΣΟ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΟΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΙ ;
Αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε πλοία αναμένεται να πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, προκειμένου να διαπιστώσει αν οφείλονται δεδουλευμένα σε πληρώματα...

Σε δηλώσεις τους στο ΑΜΠΕ, στελέχη της Ομοσπονδίας ανέφεραν ότι τις περισσότερες φορές τα πληρώματα φοβούνται να πουν τι πραγματικά συμβαίνει, υπό τον φόβο της απόλυσης.
Ο νομικός σύμβουλος της ΠΝΟ, μιλώντας στο ΑΜΠΕ για τη μη καταβολή δεδουλευμένων, τόνισε ότι πλέον με το
νέο νομικό καθεστώς, αν ένας ναυτικός στον οποίο δεν έχει καταβληθεί το δώρο την ημέρα που ορίζει ο νόμος και δεν έχει προχωρήσει ο ίδιος σε καταγγελία την ίδια ημέρα, δεν μπορεί να υπάρξει η αυτόφωρη διαδικασία για τον εκπρόσωπο της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Από εκεί και πέρα για να διεκδικήσει κάποιος ναυτικός το δώρο του ή τα δεδουλευμένα του, θα πρέπει να υποβάλει αγωγή εναντίον της εταιρείας και να ακολουθηθεί η δικαστική οδός.
Σημειώνεται ότι πρόσφατα οι 55 ναυτικοί του πλοίου «Πηνελόπη» στη Ραφήνα μπήκαν σε καθεστώς προστασίας βάσει του νόμου περι εγκατάλειψης πληρώματος.
Επίσης, η ΠΝΟ έχει προειδοποιήσει με συνδικαλιστική παρέμβαση στον καταπέλτη του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «ΠΡΩΤΕΑΣ» στη γραμμή Βόλου - Σκιάθου, αν η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν προχωρήσει σε εξόφληση δεδουλευμένων αποδοχών στο πλήρωμα, ενώ παράλληλα για το θέμα ζητεί την παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλίας.
Την παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου προκειμένου οι ναυτικοί του δεξαμενόπλοιου «Θησέας» να μπουν σε καθεστώς προστασίας, έχουν ζητήσει με κοινή ανακοίνωσή τους τρία ναυτεργατικά σωματεία, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΑΓΕΝ).
Όπως καταγγέλλουν, η πλοιοκτήτρια εταιρεία οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές στο πλήρωμα του πλοίου που βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας από τις 13/11/2013 ενώ από τις 18/11/2013 έχει διακοπεί η τροφοδοσία και η παροχή πετρελαίου στο «Θησέας» που βρίσκεται στη ράδα του λιμανιού της Ελευσίνας.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα