Άγρια επίθεση στον κουρουμπλή από όλα τα κόμματα της βουλής

14:45 22/9/2017 - Πηγή: Fimotro

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της ΝΔ και του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή προκάλεσε η επερώτηση 25 βουλευτών του κόμματος για την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικού στη Βουλή.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι σύμφωνα με τα ίχνη GPS

το Ειδικό Απορρυπαντικό Σκάφος ΑΚΤΕΑ βρισκόταν στο Πέραμα από το μεσημέρι της Δευτέρας και είχε μάλιστα διέλθει πλησίον του σημείου του ναυαγίου χωρίς να ειδοποιηθεί να σταματήσει και να συνδράμει στην επιχείρηση απορρύπανσης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε μάλιστα τον κ Κουρουμπλή αλλά και τον κύριο Σαντορινιό, ότι πιθανότατα ήθελαν να εξυπηρετήσουν ιδιωτικά συμφέροντα και για αυτό ζήτησαν τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την ασφάλεια στη θάλασσα όταν πλέον το πλοίο ΑΚΤΕΑ ήταν ελεύθερο, προφανώς ύστερα από συνεννόηση με τον ιδιώτη ιδιοκτήτη του σκάφους.

Όλοι οι ομιλητές της ΝΔ που ανέπτυξαν την επερώτηση του κόμματος, αλλά και ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησαν την άμεση παραίτηση του κυρίου Κουρουμπλή, ενώ ο κ. Γεωργιάδης καταλόγισε ευθύνες και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ κάνουν τους οικολόγους, όπως είπε, δεν βγήκε κανείς να ζητήσει την παραίτηση του υπουργού.

Ο ίδιος ο υπουργός πάντως στην πρωτομιλία του έκανε λόγο για «πολιτικές σκοπιμότητες με φτηνό τρόπο» και επανέλαβε τα περί μαύρης προπαγάνδας από την αντιπολίτευση και ορισμένα μέσα ενημέρωσης.

Δικαιολόγησε μάλιστα πλήρως τους χειρισμούς που έκαναν από κοινού με τον κ. Σαντορινιό και υποστήριξε ότι ταξίδεψε την Δευτέρα στο Λονδίνο αφού τον διαβεβαίωσαν ότι το βυθισμένο πλοίο είχε σφραγιστεί κατά 95%.

Ο κ. Κουρουμπλής επέμεινε ιδιαίτερα στον ισχυρισμό ότι στις περιπτώσεις της θαλάσσιας ρύπανσης την ευθύνη την έχουν με βάση το νόμο οι ιδιωτικές εταιρίες και το Λιμενικό λειτουργεί επικουρικά.

«Δεν είναι όπως στις πυρκαγιές που την βασική ευθύνη την έχει η πυροσβεστική» είπε χαρακτηριστικά.

Για επιχείρηση συγκάλυψης και για λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών που αποδείχτηκε και σε αυτό το ναυάγιο έκανε λόγο η Διαμάντω Μανωλάκου από το ΚΚΕ, ενώ στήριξη στον κ Κουρουμπλή παρείχε ο Δημήτρης Καμμενος των ΑΝΕΛ, αντικρούοντας την απαίτηση της αντιπολίτευσης για παραίτηση του υπουργού, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν αποχωρεί ο αρχηγός την ώρα της μάχης και επιπλέον δεν προλαβαίνει να ενημερωθεί ο νέος υπουργός που θα αναλάβει τα καθήκοντα του.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/355882/sfodri-adiparathesi-nd-kouroubli-gia-to-nauagio-tou-agia-zoni-ii/#ixzz4tPJ3UgFX
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Keywords
Τυχαία Θέματα