Αγκαλιτσες ...

11:17 10/4/2013 - Πηγή: Fimotro
... ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ...
Η τρόικα τους έφερε πιο κοντά. Έπειτα από μία ώρα συζήτησης με την ομάδα Τόμσεν για το θέμα των υποχρεωτικών αποχωρήσεων δημοσίων υπαλλήλων, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Διοικητικής
Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης θέλησαν να φωτογραφηθούν μαζί...
«Δεν υπάρχει πρόβλημα και ποτέ δεν υπήρχε πρόβλημα μεταξύ μας», δήλωσαν εν χορώ οι δύο υπουργοί θέλοντας να διαλύσουν τα σύννεφα που δημιουργήθηκαν στις μεταξύ τους σχέσεις την προηγούμενη Παρασκευή όταν ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος και διαπραγματεύεται με τους τροϊκανούς για τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Σήμερα Τρίτη, στη συνάντηση με την ομάδα Τόμσεν συμμετείχε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αφού από το βράδυ της Παρασκευής ο ίδιος ο κ. Μανιτακης αλλά και η Δημοκρατική Αριστερά είχαν εκφράσει ενστάσεις για την ακολουθούμενη τακτική διαπραγμάτευσης με το επιχείρημα ότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται συζητήσεις για αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα χωρίς την παρουσία του αρμόδιου υπουργού.

Η συζήτηση για τις αλλαγές στο δημόσιο, διήρκεσε περίπου μία ώρα και έγινε παρουσία και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Επί του παρόντος δεν έχει γίνει γνωστό τι ακριβώς συζητήθηκε. Ωστόσο, από το γεγονός ότι η τρόικα ζήτησε περαιτέρω διευκρινίσεις και ο κ. Μανιτάκης δεσμεύτηκε να στείλει περισσότερα στοιχεία στην ομάδα Τόμσεν προκύπτει ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν έχουν ακόμη ικανοποιηθεί από τους αριθμούς των αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης που τους έχει στείλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Μετά την ολοκλήρωση του κεφαλαίου «αναδιάρθρωση του Δημοσίου», η συζήτηση συνεχίστηκε μεταξύ της ηγεσίας του οικονομικού επιτελείου και των κυρίων Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς χωρίς όμως την παρουσία του κ. Μανιτάκη. Συνοδεύοντας τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης έξω από την αίθουσα της συνάντησης ο κ. Στουρνάρας κατέβαλε προσπάθεια να δείξει ότι η κόντρα που δημιουργήθηκε την Παρασκευή είναι λήξασα και ότι οι σχέσεις των δύο υπουργών δεν έχουν επηρεαστεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα