Αυξανονται συνεχως οι καταληψεις κτιριων

16:01 31/7/2016 - Πηγή: Fimotro
«Πονοκέφαλο» προκαλούν στην κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση οι καταλήψεις κτιρίων που πληθαίνουν καθημερινά σε όλη τη χώρα από αντιεξουσιαστές, ενώ υπό «ομηρεία» βρίσκεται και πάλι το κτίριο του...
Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.
Οι διαδηλωτές, μετά την πορεία που έκαναν το βράδυ της Πέμπτης στους δρόμους της συμπρωτεύουσας. κατέληξαν στο Τμήμα Θεάτρου, το οποίο και κατέλαβαν σπάζοντας τις κλειδαριές στον εξωτερικό
χώρο.
Παράλληλα εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία τονίζουν ότι ο χώρος αυτός θα μετατραπεί σε κέντρο αγώνα για τις επόμενες κινήσεις τους. Την ίδια στιγμή περίπου 20 είναι τα υπό κατάληψη κτίρια στην Αθήνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δημάρχου της πόλης, Γιώργου Καμίνη. «Δεν θα λύσουμε το πρόβλημα στέγασης των προσφύγων και το πρόβλημα των συνθηκών διαβίωσής τους, καταλαμβάνοντας άναρχα κτίρια στις πόλεις μας», είπε ο δήμαρχος της Αθήνας, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.
Τα κτίρια βρίσκονται στην περιοχή των Εξαρχείων, αλλά και γύρω από την περιοχή της πλατείας Βικτώριας και της Ομόνοιας. «Εγώ περιμένω από την αστυνομία να βοηθήσει ώστε να εκκενωθούν αυτοί οι χώροι.
Το πώς θα γίνει αυτό, θα το κανονίσει η αστυνομία? αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση», κατέληξε ο κ. Καμίνης.
Keywords
Τυχαία Θέματα