Αφεθηκε ο ελευθερος ο βαξεβανης

Συνελήφθη στις 11 το πρωί της Κυριακής ο εκδότης του περιοδικού Hot Doc, Κώστας Βαξεβάνης, μετά την εισαγγελική παραγγελία σε βάρος του για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, δηλαδή...
επέμβαση σε ηλεκτρονικό αρχείο και μετάδοση προσωπικών δεδομένων. Η εισαγγελική παραγγελία ακολούθησε τη δημοσιοποίηση στοιχείων της λεγόμενης «λίστας Λαγκάρντ»
στο περιοδικό. Ο δημοσιογράφος οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και από εκεί στην Ευελπίδων, από όπου αφέθηκε ελεύθερος για να παρουσιαστεί τη Δευτέρα στις 12:00 στο αυτόφωρο για να οριστεί η τακτική δικάσιμος. Στην Ευελπίδων προς συμπαράσταση στον δημοσιογράφο Έξω από τα κτίρια της πρώην σχολής Ευελπίδων έχει συγκεντρωθεί μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Ρένα Δούρου καθώς επίσης και εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ. Ο Κ. Βαξεβάνης κατά την έξοδό του εξαπέλυσε επίθεση κατά των πρώην υπουργών Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλου. Όπως αναφέρεται στο δικτυακό τόπο Κουτί της Πανδώρας, η αστυνομία συνέλαβε το δημοσιογράφο τη στιγμή που έδινε τηλεφωνική συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ο Κ.Βαξεβάνης έγραψε στο Twitter: «Μπαίνουν στο σπίτι με εισαγγελέα τωρα. Με συλλαμβάνουν. Διαδωστε». Νωρίτερα, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο δημοσιογράφος δήλωνε έτοιμος να εμφανιστεί τη Δευτέρα στην Εισαγγελία και προσέθετε ότι δήλωνε ότι βρίσκεται σε ένα φιλικό σπίτι, έξω από το οποίο υπάρχουν αστυνομικοί, ενώ έκανε λόγο για συστηματική παρακολούθηση και πρωτοφανή κινητοποίηση σε βάρος του.
Keywords
Τυχαία Θέματα