Ta παραμυθια και οι αληθειες...

11:20 4/4/2014 - Πηγή: Fimotro
ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ι. ΒΟΥΡΑΚΗ
Η Πρωταπριλιά πέρασε τα ψέματα έμειναν. Mε μεγάλη έκπληξη παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες τον Δήμαρχο Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκο, να περιγράφει στις δημόσιες τοποθετήσεις και...
εμφανίσεις του τα «έργα» που έχει κάνει για τον Πειραιά. Για τον όγκο των σκουπιδιών που μείωσε, το παράνομο εμπόριο που εξάλειψε, το μετρό,
το ΤΡΑΜ αλλά και την κοινωνική πολιτική που ασκεί.
Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για «μαγική εικόνα», αλλά κανείς και τίποτα δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια. Η πραγματικότητα μιλά από μόνη της. Η αλήθεια των πολιτών απέναντι στα «παραμύθια» του Δημάρχου

Παραμύθι:
Ο Πειραιάς είναι πλέον η καθαρότερη πόλη της Ελλάδας
Aλήθεια:
Ο όγκος των σκουπιδιών έχει μειωθεί σταδιακά από το 2010 περίπου στο 40%.
Ο όγκος των σκουπιδιών που παράγουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις είναι λογικό να μειώνεται λόγω της κρίσης. Παρόλα αυτά οι γειτονιές του Πειραιά εξακολουθούν να είναι βρώμικες.
Καθαριότητα δε σημαίνει μόνο αδειάζω τους κάδους. Σημαίνει πλένω τους δρόμους ,καθαρίζω τα πεζοδρόμια.
Όταν έχεις τα ακριβότερα τέλη της Ελλάδας, το να συζητάμε αν καθαρίζεις τον Πειραιά είναι το λιγότερο αστείο.
Παραμύθι:
Η απόφαση για την απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ
Aλήθεια:
Η απόφαση για την απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ από το κέντρο της πόλης ήταν ειλημμένη από το 2010 από τον τότε υπουργό Υγείας τον Ανδρέα Λοβέρδο, και έτυχε να πραγματοποιηθεί επί Δημαρχίας Μιχαλολιάκου.
Τι έκανε όταν εκτελούσε χρέη Βουλευτού και Υφυπουργού για την τριτοκοσμική εικόνα που περιγράφει ότι επικρατούσε στον Πειραιά.
Παραμύθι:
Εξάλειψη του παραεμπορίου

Aλήθεια:
Μαγική εικόνα η εξάλειψη του παραεμπορίου που περιγράφει ο Δήμαρχος. Μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας τόσο στο παζάρι όσο και στις λαϊκές που γίνονται στις γειτονιές του Πειραιά, αλλά καθημερινά και στην Πλατεία Ιπποδαμείας και όχι μόνο έχουν στηθεί παραμάγαζα που εμπορεύονται από CD, τσιγάρα, ναρκωτικά, ρούχα και είδη οικιακής χρήσεως.
Παραμύθι:
Δημόσια Περιουσία
Aλήθεια:
Ράλλειος: πότε γίνεται πάρκινγκ, πότε Δικαστήρια, πότε πάρκο, παρόλα αυτά τα 3μιση χρόνια της Δημοτικής Αρχής Μιχαλολιάκου παραμένει το γνωστό γιαπί.
Πύργος: Ο διεθνής διαγωνισμός έχει ακυρωθεί γιατί δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον.
Βίλα Ζαχαρίου: Έχει εγκαταλειφθεί τελείως και έχει γίνει εστία μόλυνσης και παραβατικών.
Πάρκο Δηλαβέρη: Ακόμα περιμένουμε τον απολογισμό καθώς ο Δήμαρχος δηλώνει ότι στοίχησε 300.000 ευρώ ενώ οι υπηρεσίες υπολογίζουν ότι στοίχησε περίπου 1.100.000 ευρώ.
Παραμύθι:
Παιδικοί Σταθμοί : «Κανένα παιδάκι δεν είναι εκτός παιδικού σταθμού»
Aλήθεια:
Είναι μία πραγματικότητα. Όμως όταν ένας παιδικός σταθμός χωράει 30 με 35 παιδάκια και στοιβάζουν 50 με 60 χωρίς το απαραίτητο προσωπικό και την κατάλληλη υποδομή βάζουν σε κίνδυνο την υγιεινή και την ασφάλεια των παιδιών.
Παραμύθι:
30 νέες Παιδικές Χαρές
Aλήθεια:
Ακούγεται ωραίο σαν αριθμός για να το καταγράψει κανείς στο προεκλογικό του φυλλάδιο. Ας γίνει πιο συγκεκριμένος. Που είναι αυτές οι 30 παιδικές χαρές. Ας μας πει πόσες από τις ήδη υπάρχουσες έχουν διαλυθεί και εγκαταλειφθεί βάζοντας σε κίνδυνο τα παιδιά μας
Παραμύθι:
Εστία Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Aλήθεια:
Προεκλογικό πυροτέχνημα καθώς τα εγκαίνια έγιναν μόλις προχθές
Παραμύθι:
Εκσυγχρονισμός στόλου καθαριότητας
Aλήθεια:
Πόσο παλιός θεωρείται ο στόλος του 2004 και χρεώνει το Δήμο 6 εκ. Ευρώ;
Παραμύθι:
ΜΕΤΡΟ - ΤΡΑΜ
Aλήθεια:
Έργα προγραμματισμένα από προηγούμενες δημοτικές αρχές. Ακύρωσε τις συμφωνίες για ανταποδοτικά και αντισταθμιστικά και παρέδωσε τον Πειραιά στις προσταγές της ΤΡΑΜ ΑΕ.
Παραμύθι:
Υπογειοποίηση σταθμού ΗΣΑΠ
Aλήθεια:
Έργο που ακυρώθηκε από το ΣΤΑΣΥ γιατί κρίθηκε ασύμφορο.
Παραμύθι:
Δημιουργία Ποδηλατόδρομου παραπλεύρως των γραμμών του ΗΣΑΠ.
Aλήθεια:
Σύμφωνα με την ΤΡΑΜ ΑΕ δίπλα από τις γραμμές του ΗΣΑΠ θα περνάει το ΤΡΑΜ
Aλήθεια:
Παραμύθι:
Κοινωνική Πολιτική
Aλήθεια:
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί κάποιες μέρες το χρόνο. Δεν υπάρχει Βοήθεια στο Σπίτι. Σε κάθε γωνιά του Πειραιά υπάρχουν άστεγοι. Ο Πειραιάς είναι η μοναδική πόλη όπου ο εθελοντισμός αμείβεται. Με λίγα λόγια κοινωνική πολιτική μόνο για τους δικούς μας
Παραμύθι:
Δημοτικό Θέατρο
Aλήθεια:
Μετά από 8 αναβολές και λίγο πριν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος ο κος Δήμαρχος απαξιώνοντας και ισοπεδώνοντας την αξία του Δημοτικού Θεάτρου αντί να το εγκαινιάσει το χρησιμοποίησε για προεκλογική φιέστα. Εκμεταλλευόμενος έργο της Περιφέρειας, του Υπουργείου Πολιτισμού και προηγούμενων Δημάρχων παρουσιάζει το Δημοτικό Θέατρο σα δικό του έργο.
Παραμύθι:
Ανακατασκευή Ρολογιού
Aλήθεια:
Κακόγουστο αστείο
Παραμύθι:
Διαχειριστικός έλεγχος
Aλήθεια:
Δεν υπάρχει κανένα πόρισμα από το Υπ. Οικονομικών παρά μόνο από το σώμα Ορκωτών Λογιστών.
Το πόρισμα του ΣΟΛ ξεκινάει «σύμφωνα με τα στοιχεία που μας παραδώσατε» και καταλήγει «για τυχόν παραλείψεις στοιχείων, που αλλοιώνουν το πόρισμα, δε φέρουμε καμία ευθύνη». Τα συμπεράσματα δικά σας.
Παραμύθι:
Οι υπάλληλοι και οι προμηθευτές πληρώνονται στην ώρα τους
Aλήθεια:
Προφανώς δεν αναφέρεται στους εργαζόμενους της ΔΗΡΑΠ που πληρώνονται μονίμως με καθυστέρηση, ούτε στους εργαζόμενους της καθαριότητας και των εξωτερικών συνεργείων στους οποίους χρωστάνε υπερωρίες , αλλά ούτε και στους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς οι οποίοι όχι μόνο έχασαν τη δουλειά τους αλλά και τις υπερωρίες τους. Όσο για τους προμηθευτές ας μας δείξει και να βγάλει στη δημοσιότητα τα ληξιπρόθεσμα να ενημερωθούμε και εμείς.
Παραμύθι:
Συμμαχία Δημοτικής Αρχής Εργαζομένων Δημοτών

Aλήθεια:
Οι συμμαχίες απερχόμενε Δήμαρχε εάν όντως θέλεις να είσαι Δήμαρχος όλων των Πειραιωτών πρέπει να γνωρίζεις δε στηρίζονται ούτε στο φόβο ούτε στις απειλές αλλά και ούτε στα ταξίματα.
ΥΓ. κ. Μιχαλολιάκο έχει έρθει η ώρα να δεχτείτε να αφήσετε το μονόλογο και να αρχίσετε το δημόσιο διάλογο

Ιωσήφ Βουράκης
Υπ. Δήμαρχος Πειραιά
Keywords
Τυχαία Θέματα