Online πλεον η δηλωση του ακατασχετου λογαριασμου στο taxisnet...

14:10 5/11/2014 - Πηγή: Fimotro
Σχεδόν… αυτόματη, γίνεται πλέον η ηλεκτρονική υπηρεσία δήλωσης ακατάσχετου λογαριασμού στο Taxisnet...
Από τη Δευτέρα πλέον οι τράπεζες ενημερώνονται την επομένη ημέρα από το Taxisnet για τον προστατευόμενο από κατασχέσεις λογαριασμό του πελάτου τους, ο οποίος δεν απαιτείται να προσκομίζει στην τράπεζά
τους και εκτύπωση αποδεικτικού γνωστοποίησης μοναδικού ακατάσχετου λογαριασμού, προκειμένου να αποφύγει τις κατασχέσεις για χρέη στο δημόσιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΓΔΕ, στο σύστημα εντάχθηκαν κανονικά πλέον τα εξής πιστωτικά ιδρύματα:

1. ALPHA BANK,
2. ATTICA BANK,
3. ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ,
4. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ,
5. EUROBANK ERGASIAS,
6. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ,
7. ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επεξεργάζεται καθημερινά πλέον τις δηλώσεις που δέχεται μέσω taxisnet και ενημερώνει ηλεκτρονικά τα εν λόγω πιστωτικά ιδρύματα. Για την ενημέρωση του ενδιαφερόμενου πολίτη εμφανίζεται στην εφαρμογή το αποτέλεσμα της επεξεργασίας από το πιστωτικό ίδρυμα, έτσι ώστε ο πολίτης να ελέγχει την πορεία και το αποτέλεσμα της αίτησής του.

Μέχρι και την περασμένη εβδομάδα πάντως, εκτός από την υποβολή αιτήσεως στο Taxisnet απαιτείτο και η επίσκεψη του φορολογούμενου στην τράπεζα, για να την ενημερώσει ποιον λογαριασμό έχει δηλώσει ως ακατάσχετο στην εφορία.

Αυτό σημαίνει ότι δεν αρκούσε η ηλεκτρονική δήλωση, αλλά χρειαζόταν και η η προσκόμιση του αποδεικτικού στην τράπεζα, η οποία με τη σειρά της έπρεπε να «παντρέψει» τον ΑΦΜ με το λογαριασμό που δηλώνεται.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα