Oikonoμικη βοηθεια απο τον καναδα στο κιεβο...

12:33 14/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Με 220 εκατομμύρια δολάρια θα συμμετάσχει ο Καναδάς στη διεθνή βοήθεια προς την Ουκρανία για την "προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και της δημοκρατικής διακυβέρνησης", ανακοίνωσε ...
ο υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Τζόν Μπέρντ.

Τα 200 εκατομμύρια θα δοθούν ως δάνειο στην Ουκρανία, ενώ τα 20 για τεχνική υποστήριξη. Η βοήθεια θα διοχετευθεί μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Επίσης η Οττάβα θα συνεισφέρει 900.000 δολάρια επιπλέον για τη σταθεροποίηση της κεντρικής τράπεζας της Ουκρανίας.

Η
κυβέρνηση Χάρπερ έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στην υπόθεση της αποκατάστασης της ειρήνης στην Ουκρανία στέλνοντας δύο στρατιωτικούς παρατηρητές, ενώ ακύρωσε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Ρωσία. Ταυτόχρονα πάγωσε τις καταθέσεις και τα περιουσιακά στοιχεία 18 μελών της κυβέρνησης του έκπτωτου προέδρου Γιανουκόφσκι έπειτα από αίτημα του γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας, ενώ απαγόρευσε την είσοδο στον Καναδά αξιωματούχων της πρώην Ουκρανικής κυβέρνησης.

Ο Καναδός ΥΠΕΞ υπογράμμισε, εξάλλου, ότι ο Καναδάς παρακολουθεί στενά την υπόθεση της Κριμαίας και θα συνεχίσει να ασκεί πίεση στη Ρωσία προκειμένου αυτή να λάβει τη σωστή απόφαση. Ο Τζόν Μπέρντ προειδοποίησε πως ο Καναδάς εξετάζει το ενδεχόμενο να αναλάβει κρισιμότερο ρόλο αν το δημοψήφισμα για την Κριμαία πραγματοποιηθεί την Κυριακή.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα