O xaρδουβελης πηγε στη λαικη και δεν του εκοψαν αποδειξη!

13:29 19/7/2014 - Πηγή: Fimotro
Την προσφιλή του συνήθεια να πηγαίνει κάθε Σάββατο στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς του στο Μαρούσι χρησιμοποίησε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ...
προκειμένου να προμηθευτεί τα «ζαρζαβατικά για το σπίτι», αλλά κυρίως θέλοντας να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι πως λειτουργεί η αγορά.

Έκπληκτος ο υπουργός Οικονομικών, χωρίς αστυνομική συνοδεία, το προπερασμένο Σάββατο γύρισε όλους τους πάγκους της λαϊκής και αγόρασε φρούτα και ζαρζαβατικά.

Παρότι σχεδόν κανείς από τους παραγωγούς ή τους πωλητές δεν του έκοψε απόδειξη, ο Γκίκας Χαρδούβελης πλήρωσε αδιαμαρτύρητα μη θέλοντας
να δημιουργήσει ζήτημα.

Σύμφωνα πληροφορίες που δημοσιεύει το «Εθνος», ο κ. Χαρδούβελης επισκέφθηκε πριν από 15 ημέρες τη λαϊκή αγορά στο Μαρούσι και διαπίστωσε ψωνίζοντας τα φρούτα του και τα κηπευτικά του πως οι πωλητές δεν έκοβαν αποδείξεις.

Ο κ. Χαρδούβελης εκείνη τη μέρα δεν έλαβε ούτε ο ίδιος απόδειξη για τα είδη που αγόρασε. Δεν το πίστευε και μάλιστα περπάτησε τη λαϊκή από την αρχή της μέχρι το τέλος της επιδιώκοντας να δει αν το γεγονός ήταν τυχαίο. Και, όμως, ήταν πολλοί οι «πάγκοι» που δεν έκοβαν αποδείξεις πληρωμής, όχι μόνο σε εκείνον αλλά και σε άλλους καταναλωτές.
Ο υπουργός δεν ήγειρε θέμα κατά τη διάρκεια των αγορών του. Δεν ζήτησε εξηγήσεις, προφανώς για να μην προκαλέσει αναστάτωση και στον υπόλοιπο κόσμο, στους άλλους καταναλωτές που ψώνιζαν εκείνη την ώρα.

Ωστόσο, παρατήρησε το γεγονός σε συνεργάτες του στο υπουργείο Οικονομικών και έτσι κατά περίεργο τρόπο, η επίσκεψη του υπουργού στη λαϊκή αγορά και οι παραβάσεις των πωλητών έγιναν γνωστές με ένα SMS: «Ο υπ. Οικονομ. Χαρδούβελης πήγε σε λαϊκή και έκανε παράπονα ότι πολλοί δεν του έκοβαν απόδειξη. Όλοι πρέπει να είμαστε πλέον πιο προσεκτικοί με τις αποδείξεις», έγραφε το μήνυμα που έφυγε από κινητό τηλέφωνο - προφανώς πωλητή στις λαϊκές αγορές και, κατά τις πληροφορίες του «Εθνους», αρχισυνδικαλιστή. Το περιεχόμενό του πήγε σε πολλούς συναδέλφους του πωλητές, σημαίνοντας συναγερμό... Εκείνοι με τη σειρά τους το «ανακύκλωναν» ειδοποιώντας όσο το δυνατό περισσότερους παραγωγούς και επαγγελματίες.

Το μήνυμα γυρνούσε από κινητό σε κινητό και, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε και στο τηλέφωνο του υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου. Ο τελευταίος έδωσε αμέσως εντολή για εντατικότερους ελέγχους στις λαϊκές αγορές. Εβρεξε... πρόστιμα από τη Διεύθυνση Ελέγχων σε περισσότερους από 10 πάγκους λαϊκών αγορών. Οι έλεγχοι μάλιστα, λένε οι πληροφορίες, επεκτάθηκαν και στο Κάτω Χαλάνδρι. Τα πρόστιμα έφταναν και τα 5.000 ευρώ σε όσους βρέθηκαν να μην κόβουν αποδείξεις.

Η υπηρεσία Ελέγχων του υπουργείου Ανάπτυξης, λένε επίσης οι ίδιες πληροφορίες, ενισχύεται με επιπλέον προσωπικό. Σήμερα διαθέτει μόλις 18 άτομα. Σε αυτήν προστίθενται άλλα 22 που προέρχονται από τη Δημοτική Αστυνομία, ενώ αναμένονται μέχρι τον Σεπτέμβριο και άλλοι 20 υπάλληλοι από διάφορες υπηρεσίες. Συνεπώς η Διεύθυνση θα στελεχώνεται από 60 άτομα, αριθμός ικανός για να είναι πιο αποτελεσματικοί οι έλεγχοι.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα