O παπας ''καρατομησε'' κληρικο που κατηγορειται για συγκαλυψη παιδεραστων ιερεων...

12:08 26/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Ο Πάπας Φραγκίσκος «καρατόμησε» κληρικό που κατηγορείται για συγκάλυψη παιδεραστών ιερέων, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου...

Ο επίσκοπος Ροχέλιο Ρικάρντο Λιβιέρες Πλάνο, επικεφαλής της επισκοπής της Σιουδάδ Ντε Έστες στην Παραγουάη, παύθηκε από τα καθήκοντά του έπειτα από εντολή του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Η απόφαση χαρακτηρίστηκε «δύσκολη», αλλά απαραίτητη καθώς ο Παραγουανός που είναι μέλος της Opus Dei κατηγορείται για συγκάλυψη παιδεραστή επισκόπου
από την Αργεντινή, ενώ για χρόνια υπήρξε στο κέντρο πολεμικής με άλλους επισκόπους.
«Έπειτα από προσεκτική εξέταση […] ο άγιος Πατέρας προχώρησε στην απομάκρυνση του Ροχέλιο Ρικάρντο Λιβιέρες Πλάνο και ανακοίνωσε αντικαταστάτη τον επίσκοπο της Βιγιαρίκα ντελ Εσπίριτου Σάντο, Ρικάρντο Χόρχε Βαλενζουέλα Ρίος», αναφέρει επίσημο ανακοινωθέν της Αγίας Έδρας.
Πρόκειται για την δεύτερη τέτοια υπόθεση η οποία έρχεται στη δημοσιότητα μέσα σε μερικές ημέρες, καθώς προ ημερών συνελήφθη εντός της Αγίας Έδρας με την κατηγορία της κακοποίησης ανηλίκων και της κατοχής παιδοπορνογραφικού υλικού ο Πολωνός αρχιεπίσκοπος, Γιόσεφ Βεσολόφσκι.
Keywords
Τυχαία Θέματα