Neo "χαρατσι" στις εξαγωγες ιχ!

09:22 10/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Από το : autobusiness.gr
Τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών αλλάζει τα δεδομένα στις εξαγωγές αυτοκινήτων τα οποία πλέον για να εξαχθούν θα πρέπει να είναι πληρωμένα τα Τέλη Κυκλοφορίας ακόμη και αν έχουν κατατεθεί οι πινακίδες! Οι εξαγωγές...
αυτοκινήτων αποτελούν ίσως το μοναδικό υγιές κομμάτι σε ένα κλάδο που κυριολεκτικά πνέει τα ολίσθια. Ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών
με πρόσφατη εγκύκλιο που απέστειλε στα Τελωνεία και τις Δ.Ο.Υ. ορίζει πως αν σε κάποιο αυτοκίνητο έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας και ο ιδιοκτήτης του ή ο έμπορος που το έχει στην κατοχή του θα πρέπει να προβεί σε άρση της ακινησίας καταβάλλοντας τα Τέλη Κυκλοφορίας ώστε να μπορέσει να το εξάγει στην… αλλοδαπή!

Ωστόσο το θέμα έχει λάβει διαστάσεις καθώς από μέχρι πρότινος κανείς δεν κατάβαλε τα Τέλη Κυκλοφορίας για να εξάγει κάποιο ΙΧ που ήταν κατατεθειμένες οι πινακίδες κυκλοφορίας του και όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πλέον οι εξαγωγές αυτοκινήτων στοιχίζουν…ακριβά!

Από την άλλη μεριά κάποιες Δ.Ο.Υ και Τελωνεία ερμηνεύουν όπως εκείνοι νομίζουν την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών με αποτέλεσμα κάποιες εφορίες να απαιτούν την καταβολή των Τελών στα ΙΧ που έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας ώστε να εξαχθούν και κάποιες άλλες όχι.

Πάντως σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύει αποκλειστικά το «Autobusiness» φαίνεται ξεκάθαρα πως για να εξαχθεί κάποιο όχημα στο οποίο έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας θα πρέπει ο ιδιοκτήτης του να προβεί σε άρση της ακινησίας καταβάλλοντας τα Τέλη Κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους ώστε να μπορέσει να εξαχθεί.

Όπως τόνισε στο «Autobusiness» έμπορος αυτοκινήτων που κατέβαλλε τελικά το κόστος των Τελών Κυκλοφορίας σε ένα SUV 2,5 λίτρων: «Απέκτησα ένα SUV 2,5 λίτρων το οποίο είχε συμφωνήσει αγοράσει ένας Γερμανός έναντι 5.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο μοντέλο το απέκτησε από έλληνα καταναλωτή έναντι 4.500 ευρώ και αν προσθέσει κανείς τα 880 ευρώ που κατέβαλα για τα Τέλη του 2013 σημαίνει πως έχασα 380 ευρώ από την συγκεκριμένη πώληση. Αν βέβαια γνώριζα την εγκύκλιο που είχε αποστείλει το υπουργείο Οικονομικών σε καμία περίπτωση δεν θα αποκτούσα το συγκεκριμένο SUV καθώς το κέρδος είναι ελάχιστο ενώ από την άλλη μεριά οι συνεχείς φορολογικές αλλαγές στον κλάδο των αυτοκινήτων καθιστούν το επάγγελμά μας χειρότερο και από την κλήρωση του Τζόκερ!».
Keywords
Τυχαία Θέματα