Moody's : λαθος η προωρη εξοδος της ελλαδας απο το μνημονιο..

Άλλη μια «φωνή» προστίθεται σε εκείνες που διαμηνύουν στην ελληνική κυβέρνηση ότι η πρόωρη έξοδος από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα, από εκείνα που θεωρητικά θα...
επιλύσει. Σε ειδική έκθεση, ο οίκος αξιολόγησης Moody's επισημαίνει ότι ταχύτερη έξοδος από το πρόγραμμα της τρόικας θα δημιουργούσε αβεβαιότητες στην άντληση κεφαλαίων και στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων («Early Exit From Troika Programme Would Raise Funding and Reform Uncertainties» στο αγγλικό κείμενο).

«Μια γρηγορότερη
έξοδος από το πρόγραμμα θα δημιουργούσε χρηματοδοτικά ρίσκα για την Ελλάδα, δεδομένων των υψηλών χρηματοδοτικών της αναγκών για τον επόμενο χρόνο» υπογραμμίζει ο οίκος.

Κατά τη Moody's, οι ανάγκες αυτές ανέρχονται στα 20 δισ. ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα λάβει οικονομική βοήθεια η χώρα από τους επίσημους πιστωτές της.

Επιπλέον, η Moody's αναφέρει πως ο ρυθμός των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων «πιθανόν να επιβραδυνθεί χωρίς τη σύνδεσή τους με τους αυστηρούς όρους που υπάρχουν στο πρόγραμμα».

Για το πολιτικό ρίσκο, η έκθεση αναφέρει: «Η πρόσφατη ψήφος εμπιστοσύνης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στις αρχές του 2015, εάν η κυβέρνηση συνεργασίας δεν μπορέσει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των τριών πέμπτων των βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

Μάλιστα, ο οίκος σημειώνει ότι πιθανές πρόωρες εκλογές θα επηρεάσουν ακόμα περισσότερο την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Αναφορικά με τα 20 δισ. ευρώ των χρηματοδοτικών αναγκών που εντοπίζει η Moody's για το 2015, οι αναλυτές της υποστηρίζουν ότι αυτά μπορούν να αντληθούν είτε από τις αγορές είτε από άλλους τρόπους.
Keywords
Τυχαία Θέματα