Konτρα κυβερνησης -νδ για τις αυξησεις στη δεη...

07:30 4/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Νέα κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας έχει ξεσπάσει ...
τις τελευταίες ώρες με αφορμή τη συλλογική σύμβαση στη ΔΕΗ

Από το απόγευμα της Τρίτης έχει ξεσπάσει ένας «πόλεμος» ανακοινώσεων ανάμεσα στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, με τον Κώστα Καραγκούνη να καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω όσα έχει ανακοινώσει για το θέμα και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη να κάνει λόγο
για «λάσπη» από πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.

Αρχικά ο κ. Καραγκούνης σε ανακοίνωση που εξέδωσε χαρακτήριζε «προκλητική» την τοποθέτηση της κυβέρνησης επί του ζητήματος των αυξήσεων μισθών που προβλέπονται στη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη ΓΕΝΟΠ.

Απαντώντας στους κυβερνητικούς κύκλους, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, ανέφερε: «Είναι αδιανόητα τα ψέματα που αραδιάζει στην ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου, για να καλύψει τις προκλητικές αυξήσεις που ενέκρινε στους κομματικούς του φίλους, τον κ. Φωτόπουλο και τους υπόλοιπους συνδικαλιστές της ΔΕΗ».

Απαντώντας στον κ. Καραγκούνη, ο κ. Σακελλαρίδης δήλωσε πως ο εκπρόσωπος της ΝΔ, «επιλέγει να προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει προκειμένου να ρίξει λάσπη στη νέα κυβέρνηση» και σημείωσε ότι «χρησιμοποιώντας επιχειρήματα που προσβάλουν την κοινή νοημοσύνη, απλώς ματαιοπονεί».

«Ας τον βοηθήσουμε λοιπόν», αναφέρει ο κ. Σακελλαρίδης και παρέθεσε τα εξής:

1. Η συλλογική σύμβαση υπογράφηκε από τη διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. και τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Ας υπενθυμίσουμε στον κ. Καραγκούνη ότι η διοίκηση της ΔΕΗ είχε οριστεί από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά.

2. Ας του γνωστοποιήσουμε επίσης ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν πριν τις εκλογές, παρόλο που η υπογραφή της σύμβασης έγινε μετά.

3. Καλό θα είναι ο κ. Καραγκούνης να μάθει τι ψήφισαν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που μετέχουν στη ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ και ιδιαίτερα η ΔΑΚΕ που πρόσκειται στη ΝΔ.

4. Το κοινό αίσθημα το προκαλεί η, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, στάση της ΝΔ. Δηλαδή ενός εκ των δύο μνημονιακών κομμάτων που με την πολιτική τους οδήγησαν την κοινωνία στη σημερινή κατάσταση. Όταν λέει ο κ. Καραγκούνης για περικοπές σε νοσοκομεία, έκτακτες εισφορές και αυξήσεις ΦΠΑ μάλλον νομίζει ότι είναι Πρωθυπουργός ακόμα ο κ. Σαμαράς και ΥΠΟΙΚ ο κ. Χαρδούβελης.

«Όσο και αν επιχειρούν να ονομάσουν το μνημόνιο "γέφυρα", την τρόικα "θεσμούς" και τα δημοσιονομικά μέτρα ως "μέτρα κοινωνικής σωτηρίας", τα ψέματά τους αποκαλύπτονται κάθε μέρα στον ελληνικό λαό», ανέφερε ο Κώστας Καραγκούνης, απαντώντας στη δήλωση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ υποστήριξε ότι είναι καλό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να είναι πιο προσεκτικός στις ανακοινώσεις του γιατί εκθέτει τους ίδιους τους συναδέλφους της κυβέρνησής του.

Συγκεκριμένα, υπενθύμισε ότι τη Δευτέρα ο κ. Βαρουφάκης, παρότι ως υπουργός Οικονομικών είναι ο βασικός μέτοχος της ΔΕΗ, δήλωσε άγνοια για τις αυξήσεις στη ΔΕΗ και πρόσθεσε ότι «την ανακοίνωση για τις προκλητικές αυξήσεις έκανε ο ίδιος ο κ. Λαφαζάνης εκθειάζοντας τον κ. Φωτόπουλο που όμως λίγες ώρες μετά άδειασε ο κ. Βαρουφάκης».

Τέλος, κάλεσε, τον κ. Σακελλαρίδη να μην εκθέτει τους συναδέλφους του υπουργούς, γιατί, όπως σημείωσε, «όσο και αν προσπαθεί να το κρύψει», την αύξηση του ΦΠΑ την ανακοίνωσε
Keywords
Τυχαία Θέματα